post

Склад в Пивоварна Загорка, сграда 1 на Търговски Център Европа и арт проектът на Камен Петров и Деница Батева за междублоково пространство в София са носителите на голята награда в конкурса за е-архитектура, организиран от Камара на архитектите в България, съобщи citybuild.

Електронният формат на конкурса “Устойчива архитектура в България – 2020-7″ цели използването на „зелен” подход и свеждането до минимум на въглеродния отпечатък при провеждането му. Четвъртото поред издание е в три категории. „Журирането в конкурса беше трудно, защото бяхме изненадани с много проекти с добро качество и интересни идеи”, каза арх. Николай Гълъбов – заместник-председател на КАБ и председател на Комисията по международна дейност и евроинтеграция на Камарата.

В категория „Реализация за устойчива среда” първата награда спечели новият склад за готова продукция в Пивоварна Загорка. Зеленият склад за готова продукция в Стара Загора, който е първият по рода си сред всичките 140 пивоварни в групата на Heineken, беше официално открит в средата маесец октомври 2013 г. Компанията получи и официален сертификат, че складът покрива най-високото ниво по системата – BREEM 2009: Europe Commercial-Industrial, Excellent.

В категория „Концепция за устойчива среда” имаше само един проект. Това е Сграда 1 на Търговски Център Европа.

В категория „Култура” се проведе и конкурсът „Изкуство в междублоковите пространства на панелните комплекси в София”. Първо място спечели проектът на Камен Петров и Деница Батева.

Специална грамота в категория „Култура” учениците от 5-ти и 4-ти клас от 38-мо и от 119-то училище дадоха на проекта на Иван Атанасов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *