post

Община Бургас ще извозва безплатно отпадъците на гражданите след домашен ремонт, съобщиха от местното кметство. Пролетта е предпочитаното от бургазлии време за домашни ремонти. След тях обаче на улицата остават големи количества строителни отпадъци и стари мебели.

До тази година ставаше така, че съвестните хора трябваше да похарчат собствени пари за превоз до депо, а останалите трупаха когато и където им падне, най-често до контейнерите за боклук. Несъгласна с това статукво, Община Бургас реши да въведе нова организация, която да направи града по-чист и да спести пари на бургазлии.

От 1 март 2014 година стартира услуга за безплатно извозване на едрогабаритни и строителни отпадъци, генерирани при ремонтната дейност на домакинствата, чрез предварителна заявка на тел. 056/844 820.

„Не трупайте безредно старите мебели, дограми и чували с отломки край контейнерите за битови отпадъци. Грозно е, мръсно и затруднява работниците от чистотата. Нека демонстрираме с поведението си още веднъж, че не сме Ориента, а европейски Бургас. Възползвайте се от новата напълно безплатна услуга”, призовава кметът Димитър Николов.

След стартиране на безплатното извозване, общинските еко инспектори ще засилят контрола по спазване изискванията на Закона за управление на отпадъците и Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Бургас, като при констатиране на нарушения ще се налагат глоби в максимален размер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *