post

„Български пощи“ няма да бъдат пускани за приватизация, съобщи транспортният министър Ивайло Московски по време на заседание на парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения. “Приватизацията на „Български пощи“ не е заложена в програмата на правителството, още повече, че дружеството е в забранителния списък”, обяснява той.

Заедно с това Московски посочва, че ръководеното от него ведомство работи съвместно с вицепремиера Томислав Дончев, за да може „Български пощи“ да стане бенефициент по европейските програми. “Работим в посока на устойчивост, стабилизиране и развитие на „Български пощи“, казва още той.

Според транспортният министър дружеството се нуждае от държавна субсидия, тъй като изпълнява предимно социални функции. Той допълва, че подобно финансиране би било увеличение на приходите на пощенската компания, съобщават от пресцентъра на транспортното министерство.

По отношение на състоянието на проблемите с БДЖ, министър Московски припомни, че стратегията за оздравяването му ще бъде готова до средата на месеца, като същата е базирана върху баланса между съкращаване на разходи и извършване на необходимите инвестиции в дружеството.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *