post

Повече от 3000 души ще бъдат наети в новия завод за кабелни инсталации за автомобилната индустрия край Димитровград. Инвестицията е на “Язаки България” ЕООД  и е за около 50 млн. лева в. Изграждането му ще започне през юли, като се очаква след около година да бъде готов.

Новият завод ще се изгражда върху площ от 64 хил. кв. м, а застроената му площ ще бъде 30 хил. кв. м. В него се очаква да бъдат заети около 3 хил. служители. Първата група от 50 души вече се обучава в завода в близкия Ямбол. През октомври ще стартира т.нар. пилотен завод, в който ще бъдат ангажирани 250 души. Компанията осигурява безплатен транспорт на своите служители в периметър от 50 км.

До месец ще бъде направена първата копка на новата фабрика, а окончателното изграждане е предвидено за срок от една година. За новия завод страната ни се е преборила в конкуренцията на Румъния, поясни  Янев. В двете работещи фабрики на “Язаки” у нас компанията произвежда кабели за автомобилни производители, преди всичко за Ford и Renault.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *