post

До 30 септември следващата година Националният дворец на културата (НДК) трябва да е с нова визия. Тези, които искат да участват в конкурса за ремонт на сградата, могат да подават документи до 26 август 2016 г. Обновяването на сградата се извършва заради Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

Предишният конкурс беше прекратен през месец май тази година. При новият има три промени. Едната е свързана с промяната на срока на извършване на ремонта с почти половин година – вместо 18 месеца, този който бъде избран да ремонтира сградата трябва да се вмести в рамките на по-малко от една година – до края на септември 2017 г. Втората промяна е в индикативната стойност на проекта, която се повишава от 12 800 000 лв. на 13 999 000 лв. Третото е, че факторите, по които ще се избира фирма, ще са по равно на база техническо предложение и цена.

Това, което предстои да се ремонтира в НДК, е подмяна на близо 10 000 кв.м мокет в конферентните зали и общите части, подмяна на 1777 кв.м двойни подове, подмяна на настилката на терасата на вход А6, която да издържа на натоварвания от бронирани лимузини и камиони (до 5 тона), демонтаж на плочи, стара хидроизолация, подмяна на врати, ремонт на входното фоайе, както и пълно санитарно обзавеждане, с обновяване на над 1000 кв. м каменни облицовки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *