post

Обличането на прозорците придава визуален завършек и усещане за простор в дома. Но това се явява и доста отговорна задача. Затова не бързайте. Изчакайте колкото е нужно докато обмислите добре вариантите и изберете най-подходящия.

В повечето случаи обзавеждането на прозорците се свежда до избора на кепенци или ролетни щори. И двата варианта предлагат редица предимства, но дървените капаци са безспорният победител в надпреварата.

Ето кои са достойнствата, които придават повече значимост на дървените кепенци:

#1 Природата присъства във вашия дом

Капаците за прозорци изработени от живо дърво внасят голяма доза естественост в дома и засилват връзката с природата. Те изпълват въздуха със свежест и спокойствие, а снопът слънчеви лъчи нахлуващи отвън може лесно да бъде регулиран в зависимост от желанията на обитателите на дома.

#2 Неприкосновеност и лично спокойствие

Доброкачествените дървени кепенци осигуряват висока степен на шумоизолираност и защитеност от погледите на съседи и минувачи. Това засилва личното спокойствие и допринася за пълноценен нощен сън или кратка почивка през деня. Щорите също дават спасение от шума на големия град, но в по-ниска степен. И все пак, ако жилището се намира в относително тих район, ролетните щори могат да бъдат удачен избор.

#3 Повишена защитеност на дома

Дървените кепенци гарантират висока външна сигурност на жилището. Когато са затворени, те отнемат всички шансове външни лица да разберат какво правят собствениците, дали са си у дома или не, което поставя сериозна физическа пречка пред потенциални крадци.

#4 Повече стил в екстериора

Капаците могат да се монтират от външната страна на дограмата и да придават уютен и гостоприемен вид на дома, погледнато от улицата. Без съмнение гледката на прозорец с външни капаци в старинен възрожденски стил е далеч по-приятна от тази на прозорец с прикачени ролетни щори.

#5 Топлоизолация

Затворените кепенци спират напълно притока на твърде горещия или студения (според сезона) въздух с помещението. Това автоматично ви спасява от плащане на високи сметки за ток. Ролетните щори също имат топлоизолираща функция, но ефектът от нея е значително по-слаб.

#6 Разнообразието при дървените кепенци ви отваря възможност да бъдете креативни

Макар да има задоволително многообразие от интересни модели на ролетни щори, при капаците за прозорци има повече гъвкавост и по-добри възможности да разгръщане на творческата мисъл. Винаги може да се възползвате от индивидуалната изработка и да се сдобиете с уникални образци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *