post

Велоалея по столичния булевард “Княз Александър Дондуков” ще има въпреки запазването на паважната настилка. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред Дарик.

В очертанията за велосипедисти ще бъдат положени равни павета. От “Московска” 33 обмислят да махнат автомобилите, които паркират по улица “Г.С Раковски” и също да бъде изградена алея за колелета.

По току-що започналият ремонт на булевард “Дондуков” са налице и поредните промени в окончателния му вид. След дълги спорове за настилката стана ясно, че паветата ще останат, но така отпадна вариантът за обособяване на велоалея. Кметът Йорданка Фандъкова заяви, че все пак начин се е намерил и велосипеди ще се карат по “Дондуков”.

“Вече е одобрена промяната в проекта за булевард “Дондуков” с наличието на велоалея, така че получихме това одобрение от Министерството на културата и ще можем да съчетаем запазването на паважната настилка с изграждането на велоалея с подходящи равни павета, които да са подходящи за велосипедистите”, каза тя.

Фандъкова посочи още, че ще бъде изградена и велоалея по улица “Г.С.Раковски”.

“Предвиждаме маркиране на велоалея по улица “Г.С.Раковски”. Знаете, че там неправомерно паркират автомобили. Вместо да паркират, редно е да дадем възможност за безопасно движение на велосипедистите”, каза още тя.

До две години от общината обещават да се стане възможно придвижването с велосипед от крайните квартали до централната част на града.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *