post

Целта на събитието, което ще се проведе на 5 октомври 2017г., е да покаже как технологиите в съвременния свят могат да улеснят работата на специалистите и да им осигурят възможност да реализират творческите си идеи, да работят съвместно и да печелят повече клиенти.

Присъстващите ще имат възможност да се запознаят с един от световните лидери сред софтуерните решения за дизайн и BIM – Vectorworks, а също така и какви са подобренията и нововъведенията в последната версия.

Благодарение на шестимата лектори, трима от тях топ мениджъри на американската компания Vectorworks, Inc., които пристигат в България специално за събитието, ще се запознаете с ролята на съвременните софтуерни решения в процеса на дизайн. Специалистите ще засегнат теми от сферата на архитектурата и ландшафтното проектиране, като използването на виртуална реалност при презентация пред клиенти, параметричен дизайн, съвместна работа в етапите на проектиране, строеж и експлоатация на сгради и други.

Заместник-директорът на Vectorworks, Inc. – г-н Робърт Андерсън, пристига в България специално за събитието Future of Design. Той ще говори на тема параметричен дизайн –метод за повишаване на ефективността в процеса на проектиране, придобиващ все по-голяма популярност.

Главният изпълнителен директор на Vectorworks, Inc. д-р Биплаб Саркар ще запознае аудиторията с подобрените функционалности във Vectorworks 2018 и ще разкаже как те подпомагат креативността, като същевременно оптимизират работния процес на дизайнерите.

Хуан Карлос Фабиани е третият ни гост от САЩ. На събитието Future of Design той ще говори за използването на COBie формат данни в целия жизнен цикъл на сградата – от фаза идея до строеж и поддръжка. Също така ще разкаже как този формат подпомага проектантите да създават модели, богати на информация, създава добавена стойност и помага на архитектите да печелят повече клиенти.

Арх. Ангел Захариев, един от българските гост лектори на Future of Design, е познат на родната ни аудитория като един от съоснователите на „А и А Архитекти“. Темата на лекцията на арх. Захариев е “Архитектурата в света на динамично променящите се технологии“. Ще засегне теми като: как технологиите променят архитектурата, каква е връзката на архитектурата със съвременния продуктов дизайн и какви са предизвикателствата пред архитектите в глобалното технологично общество.

Ланд. арх. Стоян Начев ще разкрие какво представлява BIM процесът в ландшафтната архитектура. Той ще ни запознае и със специфичните инструменти за ландшафтен дизайн на специализираното софтуерно решение – Vectorworks Landmark.

Йоанна Петрова, технически консултант в Немечек България, ще говори на тема „Как да печелите повече клиенти с помощта на технологиите?“, като представи ползите на виртуалната, добавената и смесената реалност и ви запознае с модула за създаване на фотореалистични изображения – Renderworks.

По време на Future of Design присъстващите ще имат възможност да се докоснат до някои от най-съвременните технологии в света на проектирането, достъпни в софтуера на Vectorworks. Специалистите от Немечек България ще бъдат разположени на 5 станции, където ще демонстрират на гостите на събитието някои от най-иновативните технологични решения в дизайн сферата. От тези станции ще имате възможност да събирате стикери, с които можете да участвате в томболата. Демонстрациите ще представят:
Marionette – модул за параметричен дизайн, който улеснява и ускорява многократно работния процес.
Irrigation Tools в Landmark – инструменти за изчисляване на напоителни системи, насочени към ландшафтните архитекти.
IFC BIM Data – отворен формат данни, който улеснява съвместната работа между различни специалисти по време на целия жизнен цикъл на сградата – от дизайна до строежа и поддръжката.
Revit Import – впечатляващи импорт и експорт възможности на Vectorworks, включително с Revit.
Virtual and Augmented Reality – иновативни функционалности за виртуална и добавена реалност, които могат да подпомогнат както процеса на дизайн, така и представянето на проекта пред клиента.

Заедно ще създадем среда, където ще разгледаме последните технологични иновации, като същевременно ще можете да се запознаете и обмените информация с визионери от дизайн сферата.

Събитието ще се проведе в SBar – co-meeting пространство от ново поколение от 10:30 часа, а самата регистрация ще започне в 10:00ч. Вход свободен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *