post

Ремонтирането и освежаването на дома винаги са били нещо, което свързваме с високи разходи. Независимо обаче дали вече сме спестили пари или планираме да кандидатстваме за online кредит, има начини да изпълним проекта си, без това да ни коства колосални суми. Специалистите казват, че всеки може да направи опростен ремонти на дома, спестявайки пари.

Онлайн съвети

Независимо дали става дума за душ или мивка, водопроводчиците и суровите химикали не винаги са отговор. Първата стъпка срещу запушената канализация е проста, но мнозина не мислят за нея – използвайте бутало за тоалетна.

Това, което хората често не осъзнават, е, че ако искат да се справят със запушването, трябва да използват някаква сила, с бързи движения и упоритост. В случая много помага и врялата вода, която изчиства мръсотията без проблем.

Можете да използвате една чаша сода за хляб, изсипана в запушената канализация, последвана от чаша оцет. Двете съставки ще реагират, докато се спускат надолу в канала, след което могат да бъдат последвани от вряща вода.

Това е много евтино и ефикасно за вашата септична система.

Домашни вредители?

Ако имате домашни вредители и искате да се отървете от тях, първо опитайте сами първо. Изпитан и истински естествен репелент срещу мишки и други гризачи? Мента.

Можете да натопите един парцал в ментово масло и да го поставите в отвора, който мишките ползват. Може да се пръска и около рамката на вратата. Ментовите листа, засадени около вратите, могат да възпират вредителите от влизане в къщата.

Мравките също не обичат тази билка. С мравките, впрочем, можете да се справите и с малко сода за хляб на местата, където са забелязани. Оставете я да престои в продължение на 24 часа. Бикарбонатът убива мравките. В борба срещу дребните насекоми можете да поръсите и канела навсякъде, където сте ги виждали.

И все пак, знайте кога да се обадите на професионалните, ако домашните средства за борба с вредителите просто не работят.

Забравете химикалите – чистете екосъобразно

С нарастващия акцент върху зеленото чистене, специалистите напомнят, че има евтини и зелени алтернативи на почистващите продукти, които повечето хора вече притежават в дома си. Така например, една къща може да се почисти почти изцяло с оцет, лимонов сок и крем за бръснене.

За петна от килими, нанесете на място бял крем за бръснене, а не гел. Използвайте хладка вода, за да го отстраните. За петна от домашни любимци, които са малко по-различни и понякога по-трудни за премахване, може да се използва малко сапун. Ако това не помогне, изсипете оцет на мястото и го оставете да изсъхне.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *