post

В света на душ кабините, стъклените паравани и прегради за баня почти е невъзможно да попаднете на неосъществени идеи, тъй като възможностите, които същвестуват на пазара са много и най-различни. GlassBox са един от лидерите на пазара, които предлагат голям избор и разнообразни опции, които да паснат на всеки вкус. Няма как да не споменем факта, че те изработват продуктите си в България, използвайки изключително качествени закалени стъкла и материали. А множеството им доволни клиенти, свидетелстват за отлично свършена работа.

А ето ги и съветите от екипа на GlassBox, при избора на душ кабина:

Първото нещо, на което искаме да обърнем внимание е плъзгащите врати. Изключително подходящи са за малки пространства, където дори и с ограничено място за душ кабина, не означава,че трябва да правите компомис със стила и удобството. Размерите варират, тъй като този модел е удачен и за по-големи бани. Възможностите, предлагани от GlassBox са различни: от поставяне на плъзгаща врата между две вече съществуващи стени до изграждане на изцяло стъклена „кутия“ с наличие на такъв тип плъзгаща врата. Специалистите на фирмата ще ви дадат най-прецизния съвет относно вашето индивидуално пространство.

Нека хвърлим поглед и към така нашумелите душ паравани за баня, които отново могат да бъдат съобразени изцяло с вашите размери и предпочитания. Те най-често биват използвани, за да обособят ъглово пространство, но в същото време да не заемат много място. Те могат да бъдат с различни укрепващи лостове, за да бъдат по-стабилни, а формата на лостовете може да бъде съобразена с геометрията на вашата баня и личните ви желания.

Говорейки за пространствени ограничения, нека споменем и „сгъваемите“ врати или т.нар. „варти хармоника“. Те също са брилянтен вариант за малки бани, тъй като не заемат много място. Ако решите да внесете разнообразие и се спрете на по-разчупените форми, като не правите компромис с удосбството, това е вашата опция. Душ кабините тип „харомоника“, чиито врати се прибират изключително лесно, са чудесно решение както за просторни бани, така и за малки пространства. При комбинирани помещения, в които баня с тоалетна са заедно, този тип кабини са най-подходящи, тъй като не ограничават дори минилано иначе толкова малкото пространство.

Струва си да обърнем внимание и на по-луксозните и мащабни душ пространства. Те са олицетворение на стил и перфектно завършена баня. На пазара съществуват множество вариации, способни да задоволят всеки вкус и изисквания. Притежателите на просторни апартаменти и къщи са истински щастливци с толкова много възможности за просторни душ кабини и паравани!

Всеки дом е различен, както и всяко пространство, предвидено за баня. Но освен към нея, бихме искали да привлечем вниманието ви и към мокрите помещения, които понякога са част от мястото където се помещава вашият душ, вана, та дори и тоалетна. Това практично съчетание на няколко стаи в едно мултифункционално „мокро помещение“ е по-често срещан вариант при притежателите на апартаменти, отколкото при тези с къщите. За да се отделят ел. уредите като пералня и сушилня от потока на водната струя, клиентите ни често прибягват до вараианта да раделят пространството със стъклен параван или да си обособят само душ кабина. Както споменахме множество пъти, индивидуалните помещения изискват индивидуални решения. Вземете информирано решение като се допитате до специалисти в областта.

Идеята за душ кабината ви е само началото, но не забравяйте, че трябва да помислите и за стиловото оформление на стъклените врати и елементи. Видовете стъкла биват различни по цвят и дебелина, за да можете лесно да намерите перфектното съчетание за вас. Обкова, върху който сте се спрели може да е черешката на тортата във вашата баня, тъй като на пазара има огромно разнообразие от дръжки, панти, държачи за стъкло, укрепващи лостове и то в най-разнообразни цветове.

GlassBox са млад екип с дългогодишен опит в претворяването на хиляди идеи за баня. Те ще ви консултират и насочат абсолютно безплатно, за да направите най-правилния избор!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *