post

Движението по софийския бул.”България” беше пуснато и в двете посоки. Булевардът беше затворен за цялостно преасфалтиране, като в момента се довършват маркировките и тротоарите.

Отсечката от бул. “Черни връх” до бул. “Акад. Иван Евстатиев Гешов” е готова предсрочно, като крайният срок беше 15 септември. До тогава обаче продължава работата по подхода към бул. “Витоша”.

Лентата за ляв завой от бул. “България” към бул. “Гешов” е удължена за улеснение на шофьорите, заяви зам.-кметът по транспорта Дончо Барбалов, цитиран от БНТ.

Обмисля се да се използва времето до 10 септември, за да се преасфалтира един не толкова натоварен участък от бул. “България” – от Околовръстното в посока Бояна, но това не е потвърдено.

Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира, че “затрудненията, които причинихме на хората, които използват този маршрут, приключват. Много съм благодарна за търпението. Тежко решение беше започването на бул. “България”. Миналата година започнахме и за това взех решение да се работи само през лятото – юли и август, максимум началото на септември. За да може, хем да подобрим тази тежка инфраструктура, хем минимално да затрудним софиянци”.

Кметът на София има уверението от АПИ, че до началото на септември ще започне дългоочакваното разширение на Околовръстното от “Младост 4” до АМ “Тракия”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *