post

В каталога за 2020 година ИКЕА обръща внимание на пълноценната почивка и колко е важна тя за свежест и продуктивност през деня

 

ИКЕА представи новия си каталог за 2020 година. Той обръща основно внимание на пълноценния сън и почивка, които ни помагат да се подготвим за задачите и предизвикателствата на следващия ден.

 

През последните десетилетия сънят и ползите от него са били все по-пренебрегвани. В глобален мащаб часовете за сън са намалели от 8 на 6 и е доказано, че хроничният недостиг от него е пряко отговорен за нарастваща раздразнителност, депресия, липса на концентрация, намаляване на способността за запаметяване, натрупване на килограми и свързаните с това здравословни проблеми. Той е ключов елемент от здравословния начин на живот и чувството ни за благополучие. Докато спим, мозъкът работи активно, за да възстанови тялото ни и да подреди информацията, получена през деня. Така на следващия ден ние сме по-тонизирани и по-продуктивни.

 

С внимателно подбрани продукти в новия си каталог като подходящи матраци, завивки и ергономични възглавници, завеси и светлоизолиращи щори, килими и растения, ИКЕА дава работещи съвети и решения как да подобрим качеството на съня си и да бъдем енергични и свежи през следващия ден. Подходящото осветление и температура са от изключително значение за добрата почивка. За това в голяма степен допринасят щорите и дебелите завеси, които спират проникването на светлина в спалнята. Килимите пък помагат да се намали нивото на шума, удобният матрак предлага пълноценна почивка за тялото, а зелените растения имат ефект върху качеството на въздуха в спалнята и също допринасят за общото благотворно влияние.

 

„В ИКЕА вярваме, че добрата почивка влияе позитивно на нашето настроение и ни е нужна, за да се чувстваме пълноценни. Искаме да помогнем на всеки да почувства дома си по-уютен и да покажем как пространството в спалнята влияе на съня ни. Целта ни е не само да повдигнем въпроса, но и да започнем революция в съня“, споделя Йоана Цонева, маркетинг мениджър на ИКЕА.

 

Каталогът за 2020 година представя шест различни домове, отразяващи основни емоционални нужди на потребителите. Ежегодно ИКЕА провежда многобройни интервюта и посещава домовете на хора по целия свят. Основната им цел е да разберат нуждите и желанията им и какво би подобрило живота им у дома. Именно в такова изследване са установени тези емоционални потребности, които, ако бъдат изпълнени, създават по-добър живот у дома. За да може тeзи решения да отговарят на нуждите на колкото се може повече хора, дизайнери на ИКЕА от различни страни работят съвместно за създаването на домовете, представени в новия каталог.

 

Онлайн каталога на ИКЕА ще откриете тук: https://www.ikea.bg/ikea-catalogue/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *