post

Когато времето се затопля, мислите вървят към охлаждане. Ако централната климатизация не е опция, стайните климатици могат да бъдат евтина и енергоефективна алтернатива за охлаждане на една или две стаи.

Вижте как да си изберете най-добрия уред, когато търсите добри климатици на промоция.

Поискайте тестване

Някои фирми предлагат тестване, оценяване и сравняване най-новите климатици, така че можете да спестите време и пари. Това се случва в специална камера, контролирана от климата.

Обърнете внимание на шума

Моделите, които постигат отличен или много добър резултат в тестове за шум, са толкова тихи, че единственият звук, който може да чуете, е вентилаторът да работи. Вземете си такъв!

Фактор е местоположението на прозореца

Климатиците на прозорците обикновено вършат по-добра работа, като издухват въздух в една посока. Това може да е проблем, ако прозорецът ви не е съсредоточен върху стената. За да охладите равномерно помещението, ще трябва да насочите въздух към центъра му. Някои имат ветрила, които се въртят.

Инсталирайте го правилно

За да се възползвате максимално от вашия климатик на прозореца, той трябва да бъде правилно инсталиран. Повечето единици са предназначени за прозорци с двойно окачване. Ако имате прозорци на крилото, може да искате да помислите за закупуване на климатик през стената. И преместете всички устройства, генериращи топлина, като телевизор или лампа, далеч от устройството.

Проверете местоположението на филтъра

Уверете се, че можете лесно да получите достъп до филтъра за почистване – нещо, което често ще правите, за да поддържате устройството в състояние на върха.

Помислете за интелигентно охлаждане

Някои климатици стават по-умни, което ви позволява да ги контролирате и настройвате от вашия смартфон. Може дори да успеете да ги свържете с други охлаждащи агрегати във вашия дом.

Гледайте гаранцията

Някои климатици имат по-дълги гаранции от други. Когато купувате нов уред, проверете уебсайта на производителя за информация и попитайте продавача за гаранцията за марката и модела, който обмисляте да закупите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *