post

Германия се нуждае от публични инвестиции в размер на 500 млрд. долара, за да модернизира инфраструктурата си, след като в продължение на десетилетия тя е била сравнително пренебрегвана. Това заявиха в понеделник представители на най-големите профсъюзи и индустриални групи в страната, съобщава Bloomberg, цитиран от investror.bg.

Най-силната европейска икономика, която едва се измъкна от рецесията през третото тримесечие, сега се нуждае от огромни средства, за да стане по-конкурентоспособна и да засили потенциала си за растеж, се посочва в проучването, поръчано от профсъюза DGB и индустриалната група BDI.

Страната, известна със своите аутобани без ограничения на скоростта и високотехнологично инженерство, се нарежда пета отзад напред от всички държави членки от ЕС по отношение на предоставянето на цифровите обществени услуги, изтъкват от Европейската комисия (ЕК). Лошото мобилно покритие и тежката бюрокрация при изграждането на пътища или съоръжения за използване на вятърната енергия също са в списъка с оплаквания на предприемачите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *