post

 

Никой не иска в дома му да бъде влезено с взлом и чужди лица да тършуват из вещите и скъпоценностите ви.

Едно такова събитие би имало доста травмиращ ефект върху всеки, на когото се случи. Представете си следната картинка – прибирате се у дома след дълъг работен ден и заварвате един невъобразим хаос – вещите ви са разхвърляни, чекмеджетата и шкафовете – преобърнати, а голяма част от бижутата и скъпоценностите ви – изчезнали. Малко житейски ситуации биха създали толкова голям дискомфорт и неприятно чувство като горееописаната. А на вас, поставени пред свършен факт, ви остава да желаете само едно – да разберете детайли относно случилото се и евентуалния извършител на престъпното деяние.

А какъв е начинът? Чрез камери за видеонаблюдение

Зачестилите случаи на кражби по домовете на хората накараха мнозина да преосмислят мерките, които са взели за сигурност в къщите си. Изглежда, няколкото механизма за заключване, секретните ключове, решетките по терасите и прозорците и, дори, СОТ-системите са крайно недостатъчни, що се отнася до ограничаването на крадците и зложелателите извън границите на личното ви пространство.

Липсата на домашно видеонаблюдение нулира шансовете ви някога да разберете какво именно се е случило във ваше отсъствие, а така и да потърсите правосъдие и възмездие.

Затова експертите по сигурността съветват да обзаведете дома си с видеокамери. Ако живеете в апартамент, то специалистите съветват да поставите обозначение за това на вратата като крайна мярка при възпирането на крадците. Шансът да се откажат да атакуват точно вашия дом се покачва драстично, ако наличието на видеокамера е ясно и видимо. Ако пък живеете в къща, то тогава задължително разположете камери и отвън, гледащи към двора и входната врата. Еспертите съветват и за още нещо – освен на камери с висока резолюция, не би било никак лошо да заложите и на цветни такива – понякога именно улавянето и разпознаването на цвета би бил ключов елемент в разгадаването на престъпление. Ще се изненадате какъв голям ориентир за органите на реда би бил фактът, че нарушителите са пристигнали до дома ви с червен автомобил от дадена марка.

Да разполагате с видеокамери вкъщи практически изключва негативни страни. Единственото, което ще постигнете, е доза сигурност и защита, които ще чувствате непрестанно – през целия ден, докато отсъствате, вие ще имате достъп до случващото се в дома ви само с един клик.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *