post

Въпреки лесно изглеждащото проектиране и изграждане на ВиК инсталация, този процес има своите особености, на които ние от Thermo Style ще обърнем внимание по-долу. Ще стане дума също за качествената фирма изпълнител и как правилно да я изберем?

Какви са особеностите при изграждането на ВиК инсталация

Тази система от тръби всъщност представлява водопровод и канализация, по които от основния водоизточник постъпва вода в жилището по чешмите и другите прикачени водни съоръжения. В същото време имаме и канализация, отвеждаща отпадната вода към обществения мръсен канал.

 

При изграждането на водопровод е важно да се използва правилното Ф на тръбите и съответните допълнения към тях. Това могат да са мивки, колена, тройници и др. Всички те служат за разклоняване на трасето и свиването на тръбите покрай ъглите за извеждане на извод за прикачване на различен инвентар – тоалетно казанче, чешми, пералня машина, миялна и т.н.

 

При канализацията също има определен диаметър на тръбите, който се използва и съответните разклонения, колена на 90° и дъги на 45° и много други. Те се използват според спецификите на ВиК инсталацията, а тръбите се полагат под точно определен ъгъл на наклона.

 

Всичко се прави в процеса на ремонта или при нужда от подмяна на определен повреден компонент. Ето защо е важно правилното и компетентно изпълнение, което може да го направи само специализирана фирма.

Къде трябва да внимаваме при избора на фирма-изпълнител

Важно е на първо място, когато сте в търсене на специализирана фирма за проектиране и изграждане на ВиК инсталация, тя да бъде от същия град, от който сте и Вие. Ако трябва майсторите да дойдат от друг далечен град, то това неминуемо ще се отрази и върху цената. На следващо място, не поставяйте най-ниската цена на първо място, а в същото време потърсете и отзиви от предишни клиенти на тази фирма. Така ще научите и странични независими мнения относно работата на компанията.

Как да направим правилен избор

Когато вече сме се спрели на определена специализирана фирма за ВиК инсталации, като Термо Стил, следват още няколко стъпки:

  • идване на място за предварителен оглед на особеностите на обекта и по-прецизно изчисление на цената спрямо нуждите на клиента и необходимите материали;
  • след уточняването на подробностите се пристъпва към работата, при което се доставят всички уговорени материали. Това може да включва пълно изграждане на ВиК инсталация с всички прикачени към нея мивки, тоалетни, казанчета, перални и т.н. или само полагане и свързване на тръбите;
  • когато правите своя избор на фирма изпълнител, вероятно е излишно да споменаваме, че тя трябва да предоставя и гаранция за изпълнената от нея работа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *