post

Служителите на кол центрове ежедневно отговарят на огромен брой обаждания, поради което се нуждаят от модерни, надеждни и удобни професионални слушалки. Те ще улеснят максимално работата им и ще им гарантират висока продуктивност, тъй като създават изолирано звуково пространство и възможност за ефективна комуникация. С помощта на съвременните модели, операторът да може удобно да чуе клиента, дори в шумно помещение и да се концентрира върху разговора, както и да използва функциите за контрол на силата на звука и шумопотискане на микрофона, за да може и клиентът да го чуе ясно.

Същевременно ръцете на служителите са свободни, за да могат да оперират с други устройства, да проверяват и въвеждат информация в компютъра.

Затова и в тези фирми, в които се използват модерни професионални слушалки, работният процес е максимално оптимизиран. Разбира се, при избора на подходящ вариант следва да се вземат предвид индивидуалните конкретики, характерни за съответния бизнес.

Съществуват два основни вида професионални слушалки и те са следните:

  • Слушалки с микрофон, свързани чрез кабел;

  • Безжични слушалки, използващи DECT и Bluetooth технологии за връзка на компютър със софтуерна централа.

Последните опростяват задачата на оператора и той може да изпълнява функциите си, дори и ако е отдалечен от работното си място.

Професионалните слушалки могат да са снабдени с 1 или 2 високоговорителя, а също и с микрофон с допълнителна функция за намаляване на шума. Производителите залагат много на тяхната универсалност – възможност за комуникация с клиент, използването им в процес на преговори, прехвърляне на обаждане и т.н.

Предимства на слушалките, свързани с кабел

Важно предимство на тези модели е тяхната гъвкавост, както и фактът, че няма строго изискване за наличието на специален софтуер.

Предимства на безжичните професионални слушалки

Те имат два много важни плюса: първо, че обхватът им е доста голям и второ, че могат да се използват с различни устройства – компютър, мобилен телефон и други.

Препоръки за избор на професионални слушалки

Производителите предлагат модели с разнообразни размери и форми, с които може удобно да се работи в продължение на целия ден. При избора на определен тип професионални слушалки следва да се отчетат конкретните технически характеристики, различните допълнителни функции и разбира се, дизайнът.

Ако трябва да обобщим, препоръките за избор на слушалки (например за кол център) се основават на следните изисквания:

 

  • Комфорт по време на продължителна употреба;

  • Качество на звука (без смущения);

  • Ниво на звукоизолация (намаляване на шума);

  • Устойчивостта на износване на материалите, от които са изработени слушалките;

  • Удобни настройки.

Използването на слушалки с микрофон следва да бъде лесно и просто. Устройството следва да е оборудвано със специални вградени бутони за приемане на разговор и заглушаване на звука (поддържане на клиента в режим на пауза). Регулирането на входния сигнал и собствения звук (от микрофона) също не е излишно.

Кабелни или безжични професионални слушалки?

Кабелните слушалки обикновено са по-евтини, но изборът в полза на тази или безжична опция трябва да се основава на спецификата на работа в конкретния кол център. Така например решаването на определени проблемни ситуации може да изисква периодично свързване с мениджъра по време на разговор. В този случай безжичните слушалки изглеждат поподходящи. Но все пак това е въпрос на личен избор. DigitalBox ви предлага богат избор на качествени модели и от двата вида.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *