post

Свободностоящата вана може да бъде една от доминиращите характеристики в банята. Тези модели вани, които са създадени през Викторианската епоха, създават впечатление за комфорт и лукс. Свободностоящите вани са подходящи за по-големи пространства, които не са оградени с панели или облицовани с тухли или плочки.

Можете да поставите този тип вана навсякъде в банята, дори ако искате да имате хубава гледка от нея. Те се отличават с елегантен дизайн и характерна по-голяма здравина и стабилност, защото задължително трябва да бъдат изработени от акрил, полимермрамор или друг по-здрав технически материал.

Заради огромното разнообразие от изисквания на клиентите, и те като ъгловите, асиметричните и правоъгълните вани могат да бъдат открити в различни размери, широка гама от дизайни, подходящи за бани от различни стилове. Свободностоящите вани могат да намерят своето приложение в модерни, луксозни и класически бани.

Как се монтира и на какво да обърнем внимание?

Моделите могат да бъдат монтирани върху крачета или да бъдат директно вградени към пода (плочките на банята). Необходимо е да знате, че всички крачета от всички модели на различните производители се купуват допълнително и не са включени в цената на ваната.

Към нея още е необходимо да закупите подходящ сифон за отводняване и смесител за вана. Препоръчваме Ви да обърнете внимание на високите смесители за вана, които излизат от пода. Тук е и основната трудност при монтирането на свободностояща вана, а именно водоподаването до нея. Правилно е предварително да обсъдите с Вашия майстор как желаете да бъде разположена, за да Ви даде мнение как и дали може да бъде прекаран водопровода до нея и разбира се отводнителните тръби.

И все пак тя може да бъде монтирана до стената и пак да изглежда изящна. Ако водоподаването Ви може да бъде само идващо от стената, а не от пода може да изберете стенен смесител с чучур за вана.

Обърнете внимание на мебелите в банята – шкафчета, огледала и дори аксесоарите. Ретро вана с винтидж Викториански стил не би изглеждала толкова красиво ако е обградена от китайски шкафчета със съмнителни водоустойчиви характеристики, нали?

Бонус съвет. Вземете под внимание теглото на ваната, когато е празна и пълна. Това е от изключително значение за здравината на носещата констукция на банята Ви, особено ако желаете да закупите вана от по-плътен и тежък материал, като мрамор или полимермрамор.

Източник: formabania.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *