post

Да приемем, че се налага да се преместите на нова работа, която се намира далече от мястото, на което сте сега или просто търсите начин да скъсате със сегашния си начин на живот и да се преместите на много различно място. Имате възможност да инвестирате в имот там и вместо да плащате наем, предпочитате да купите.

Или пък работите много, печелите добре и търсите нов дома, но колкото и да ви се иска, нямате възможност за огледи и обикаляне на жилища.

Без значение в коя категория попадате, пред вас стои един основен проблем. Мога ли да си купя жилище онлайн? Да, покупката на имот със сигурност не е като това да си поръчате чифт дънки, обувки или дори и супер луксозен часовник. Това не е и като да си напазарувате мебели или техника онлайн и дори да имате претенции за възстановяване на ДДС за тях.

Това е много сериозна стъпка и изисква много сериозно обмисляне. В крайна сметка покупката на къща е сложен, често труден процес, да не говорим, че е една от най-големите покупки, които някога ще направите. Мисълта да купите къща онлайн, без никога да стъпвате в нея, докато не се нанесете, изглежда нелепа.

Но обществото се измести и адаптира към последиците от коронавируса, до голяма степен чрез дигитализацията, а това не подмина и пазара на недвижими имоти.

Ето какви са плюсовете и минусите от покупката на къща онлайн

Никога не е било толкова лесно или надеждно да купите къща онлайн, отколкото в момента. Има безкрайни начини да правите собствени проучвания в интернет от вкъщи, независимо дали разглеждате снимки и видеоклипове, или изследвате града/ квартала, в който искате да живеете.

Технологията може да замести личните срещи, да прегледате оценки, проверки и нотариални заверки. Днес разполагаме с богат набор от цифрови инструменти, а благодарение на цифровите комуникационни платформи, спокойно може да приключите сделка от комфорта на офиса или настоящия ви дом.

Разбира се, всичко това носи и известни рискове. Например няма как да усетите атмосферата в дома, да се докоснете до мебелите, да изпробвате уредите. Но тук идва ролята на подходящите експерти и професионалисти, които да ви водят през процеса и да им се доверите, че ще представляват на 100%.

Затова изборът на доверен агент, който да ви разбере, с когото да разговаряте и да усетите, че говорите на един език и изключително важно условие. Затова първият избор е да изберете вашия агент. Той познава пазара, знае състоянието на имота, знае местоположението и ще бъде ценен инструмент в процеса на закупуване на жилище. Освен това ще облекчи много проблеми, които могат да възникнат при търсене в интернет. Намирането на подходящия агент за недвижими имоти е задължително. Ефективният агент ще компенсира невъзможността да посетите имота и квартала, като предаде точно всички подробности и характеристики на дома за продажба.

Друг основен играч, от който се нуждаете в процеса на търсене на имот е ипотечен кредитор. Ако не разполагате с всички средства, това е от решаващо значение за успешното приключване на сделката.

След като наберете тези основни части от пъзела, останалите ще си дойдат на мястото. И да, можете да ги намерите и да работите с тях онлайн.

Едва сега идва моментът да се съсредоточите върху спецификата на това, в какъв тип дом и квартал искате да живеете.

Искате ли да сте близо до добро училище?

Искате ли много зелени площи?

Трябва ли да има комуникация с градски транспорт?

Искате ли екстри в сградата?

Бихте ли предпочели апартамент в сграда с много удобства, която е близо до вашия офис?

Предпочитате спокойствието и тишината или близостта до центъра?

Бихте ли предпочели да живеете в по-населен от семейства квартал или това е по-малко приоритет?

Това са само малка част от важните подробности, които вашият агент трябва да знае, преди да намери най-добрия квартал, който отговаря на вашите предпочитания.

Едно от основните предимства на виртуалните домашни обиколки е, че те са супер ефективни и намаляват времето, необходимо за пътуване до и от имота, за да го видите. Можете лесно да видите няколко имота за един ден от хола си. Вашият агент ще се нуждае от силна интернет връзка, подходящо осветление и високо качество на видеото, когато провежда виртуална обиколка за възможно най-добро представяне на дома.

Всичко останало е въпрос на време и доверие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *