post

Кинетичните ключове са сред най-често срещаните иновации в съвременния умен дом. До тях прибягват не само запалените по концепцията смарт жилище. Мнозина ги използват с идеята да намалят разходите си за електрическа енергия, както и да разрешат един или друг проблем. За някои от тях ще поговорим по-долу. Не спирайте да четете, защото е твърде вероятно да намерите разрешение с кинетичен ключ и за някой от вашите жилищни главоблъсканици.

Смарт ключът може да ви спести цял един ремонт

Категорично, това е една от супер силите на умния ключ за осветление. Само си представете следната ситуация: задължително ви е нужно инсталиране на допълнителен ключ за осветление в дадена стая или ниша на жилището, но няма изкаран кабел до там? Не е трудно да си визуализирате тази хипотеза, нали? Разбира се, че не е, защото тя се случва много често и в много жилища. Обикновено, това, което ви се предлага като разрешение е ремонт, защото трябва електрическата инсталация няма прекаран кабел, а за да се случи това, следва къртене, местене, подмяна, неволни щети и каквото още се сетите. Няма нужда да влизате в този неприятен сценарий. Просто се сдобийте с кинетичен ключ!

Какво точно е кинетичният ключ?

Кинетичният ключ изпълнява функциите на стандартния ключ за осветление с разликата, че не работи с помощта на електрическа, а на кинетична енергия. В 90% от случаите кинетичните ключове разполагат с безжичен механизъм. На практика, можете да имате кинетичен ключ в спалнята и от там да гасите осветлението в хола или коридора, като за тази екстра в интериора си няма да утежните с нито един лев сметката си за ток. Всички кинетични ключове могат буквално да се сложат, където поискате, включително и да ги скриете в гардероба, ако не можете да им намерите подходящо за естетическите си претенции място. Нещо повече – с един кинетичен ключ можете да управлявате от разстояние до 10 броя контролера, а освен това той е и водоустойчив, тоест спокойно можете да го сложите дори в банята! Не се тревожете, няма риск от късо съединение или токов удар. Нали ви казахме, кинетичният ключ няма нужда от ток, за да работи? Ето защо той е напълно безопасен и за най-малките деца.

Ето още няколко хипотези, в които кинетичният ключ може да ви послужи

  • Ако сте твърдо решени да живеете природосъобразно, това е чудесен вариант да направите поредната крачка към еко начина си живот.
  • Можете да контролирате осветлението и през разстояние, тоест без да натискате бутона на ключа, ами докато сте на работа, за да накарате детето да си легне, защото вече е 10 часа през специално мобилно приложение.
  • В случай че няма да ви има вкъщи за дълго време, съвсем не е нужно да карате съседите да проверяват дома ви. Просто пускайте осветлението вечер от разстояние, за да заблудите крадците.
  • Поради факта, че повечето марки кинетични ключове са със срок на годност минимум половин век, можете спокойно да си правите размествания и нововъведения вкъщи, без да се притеснявате за осветителните тела. Тях винаги ще можете да ги контролирате чрез почти вечния кинетичен ключ.

А вие за какво бихте използвали кинетичния ключ и неговите предимства?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *