post

Във ветровитото и влажно пролетно-есенно време, мъжките ветровки са изключително връхно облекло, което ще Ви предпази от дъжда и вятъра. Какво представляват и кога са подходящи за носене? С какво се комбинират предлаганите в съвременните спортни онлайн магазини модели?

Какво представляват мъжките ветровки

Както подсказва и името, това са тънки спортни непромокаеми връхни якета, чиято материя е пригодена да устоява на ветровете и дъжда. В същото време, това са по-леките версии на зимните и дебели кожуси, които пък са предназначени за носене в студа. Мъжките ветровки са изработени от синтетичен шушляков материал, обработен със специални препарати, непозволяващи проникването на водата и вятъра през него. Това прави мъжките якета от този тип изключително устойчиви на лошите метеорологични условия.

Допълнителната защита е подсигурена от тънка, обикновено памучна или друга, подплата, действаща като изолатор на телесната топлина, така че да осигурява подходящ комфорт. В определени случаи съществуват и модели с вътрешни или външни джобове, позволяващи прибирането и съхранението на различни вещи, където те са добре защитени.

Кога се носят

Предназначени са за носене през топлото и прохладно време, но не са подходящи за зимата при ниски температури. В голяма част от случаите те се закопчават с плътен цип, който допълва устойчивостта на проникване на вода и вятър през него. В допълнение, днес все по-често могат да се срещнат видове с качулка, която при желание има възможност да се прибира в яката или да се отстранява и поставя отново. Това позволява повишената защита на главата при дъждовно време или при силни ветрове, когато е нужно да се придвижвате в подобни условия.

Ветровките са често предпочитани и от бегачите, защото съхраняват телесната топлина, имат хигроскопични свойства за запазване на сухотата на кожата и ще Ви предпазят от настинки. За целта е редно да се избере модел с ярки светлоотразителни свойства, за допълнителна видимост от останалите участници в движението.

С какво се комбинират

Освен за защита от вятъра и дъжда, мъжките ветровки могат да служат и като модно облекло, позволяващо широки граници за съчетание и оформяне на добър външен вид. Днес в онлайн магазините се предлага разнообразие от цветове и нюанси, позволяващи оформяне на комбинации за всеки вкус. Ако нямате конкретни стилистични претенции, можете да изберете класическите черен или бял цвят, които обикновено се съчетават с всички останали нюанси и със сигурност допринасят за отличната външност.

Мъжките ветровки могат да се комбинират с:

  • Дънки;
  • Блузи;
  • Клинове;
  • Шапки и т.н.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *