post

 

Време е за ремонт на дома. Но без значение дали е “направи си сам” проект или се наема професионалист, собственикът трябва да се увери, че ремонтът се осъществява правилно. Екипът на онлайн магазин Мебелисто посочва някои от най-често срещаните грешки, които трябва да се избягват.

 

  1. Определяне на нереалистичен бюджет

Санирането често струва повече от очакваното. Желателно е да се заложат допълнителни 20% към бюджета, за да няма изненади.

  1. Не се допълва оригиналния архитектурен стил

Дори да не се следва строго оригиналната структура, е добре новите дейности да я допълват, за да не изглежда всичко като кръпка.

  1. Без мисъл за функция

Трябва да се мисли как ще се живее тук. Това означава да се планира поставянето на врати, прозорци и изходи, както и моделите на движение в целия дом.

 

  1. Не твърде модерно

Свежият, актуализиран външен вид е чудесен, но тенденциите са краткотрайни и скоро нещо, което е било шик, може да не е на мода.

  1. Монтаж на новите уреди след поръчка на мебелите

Желателно е да се изберат първо уредите, за да е сигурно, че цялостният дизайн ще събере нещата, които наистина собственикът иска.

  1. Купуване на мебели и декорация на дома твърде рано

Трябва да се изчака да се купят перфектните уреди, подови настилки, мебели и други материали, докато плановете на проекта бъдат финализирани и проектът е достатъчно напред, за да бъдат точни измерванията. В противен случай има риск от закупуване на грешни количества материали или да се поръчат уреди, които не се побират.

 

  1. Евтини материали

Собствениците трябва да изберат трайни, висококачествени материали, които няма да се налага да подменят само на няколко години. Строителните материали не са мястото за икономия.

 

  1. Бърз избор на изпълнители

Не е добре да се бърза с решението си за наемане на изпълнител. Собственикът трябва да се увери, че всеки изпълнител разбира какво иска, добре е да се зададат въпроси за материалите, оформлението и строителния процес. Изпълнителят трябва да се избере не само въз основа на цената, но и да се сравнят ценовите оферти и референции и да има увереност, че може лесно да се работи с него.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *