post

Eксперти от Министерство на туризма са установили незначителни нарушения в проверка на плажовете. 27 от проверените плажове са напълно изрядни и очакват своите посетители. 6 плажа са все още в процес на подготовка, като причината е лошото време в началото на сезона и епидемичната обстановка в страната. През последните дни тези плажове започнаха да поставят плажни принадлежности. Само на един плаж в Ахелой не е започнала подготовката за летния сезон.

На морските плажове с нови концесионери прави впечатление високото ниво на хигиена, модерното и актуално оборудване, съобразено с тенденцията за ползване на екосъобразни материали, нови и хубави плажни принадлежности.

До момента не е констатирано непозволеното разполагане на палатки и каравани в рамките на морските плажове.

На 7 морски плажа, възложени на концесия, чадъри и шезлонги ще са безплатни за летен сезон 2021 г. от общо 87 действащи концесионни договора, а именно: Ривиера, Буните 2, Обзор Мотела, Бургас – север, Бургас – централен, Приморско – централен, Къмпинг “Нестинарка“.

Концесионерите на 29 морски плажа до момента не са заявили желание да се възползват от предложението за намалени цени на чадър и шезлонг. На 37 морски плажа, възложени на концесия, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 лев с ДДС до 6 лева с ДДС.

Към настоящия момент са подготвени 39 споразумения с концесионери, другите са в процес на подготовка.

На 6 морски плажа, отдадени под наем, чадъри и шезлонги ще са безплатни за летен сезон 2021 г., а именно: Шкорпиловци – юг, Ахелой, Атанасовска коса, ч. 1, Попски плаж – север 5, Царево Централен, Устие на река Велека.

Наемателите на 21 морски плажа от общо 43 морски плажа, отдадени под наем, са отправили уведомления до министъра на туризма за намерението си да намалят цените на чадър и шезлонг за летен сезон 2021 г. Уведомленията се разглеждат и процедират, като някои от тях подлежат на връщане за некоректно подадени данни.

Наемателите на 13 морски плажа до момента не са заявили желание да се възползват от предложението за намалени цени на чадър и шезлонг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *