post

 

 Никой не иска да преживее или да стане свидетел на автомобилна катастрофа, това е едно от най-неприятните неща, които могат да се случат в живота на човек. Затова е важно човек да вземе всички възможни предпазни мерки, за да избегне автомобилна катастрофа, но понякога, независимо какво прави, причината може да е друг шофьор, климатични условия, лоша пътна настилка.

Независимо от това, което е причинило автомобилната катастрофа, участието в такава може да бъде ужасяващо. Обикновено хората, участващи в автомобилна катастрофа, се стремят да мислят рационално и трезво как да действат и как да реагират. Ако има случай с летален край, често хората изпадат в паника и шок, нямат адекватни реакции и поведение.

Какво да направи човек веднага след автомобилна катастрофа

Трябва да спре незабавно колата, независимо колко незначителна смята, че е произшествието и да изключи двигателя. След това е необходимо да включи аварийните светлини, за да предупреди останалите участници в движението, че има нещо. След като провери за наранявания на себе си или на някой от пътниците, ако някой е сериозно ранен, първият приоритет е да се обади на линейка.

Ако никой от пътниците в колата не е сериозно ранен, шофьорът трябва да слезе от колата и да направи равносметка на ситуацията.

Добре е да се направят снимки на мястото на инцидента, щетите на превозното средство и нараняванията, претърпени от всички пътници в автомобила.

Също така е добре да има снимки на щетите на други участващи превозни средства, така че другите страни да не могат да правят неверни твърдения за размера на щетите, нанесени по-късно.

Ако има летален случай, след идването на полицията и всички последващи процедури, трябва да се потърси консултация от експерти, които да могат да посочат всички права на близките при смърт при птп и да ги преведе през ситуацията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *