post

 

Декорирането на апартамент е изключително важна задача, която изисква внимание към детайлите и различни тънкости. Един от не само стилните, но и полезни интериорни предмети е килимът. На съвременния пазар можете да намерите подобни подови настилки от голямо разнообразие от материали, като цената им също варира. Но често високата цена на килим се осигурява само от факта, че той се състои от естествени влакна. Възможно ли е да се намери материал, който е безвреден за здравето, красив и в същото време бюджетен? Този материал може безопасно да се нарече акрил!

За да може килимът да служи дълго време и да радва окото, трябва да го изберете въз основа на свойствата на синтетичните влакна.

За всекидневна добре работи килим със среден до къс косъм на влакното, като хитов комплект. Можете също така да закупите акрилен модел, ако в къщата няма пухкави килими.

Дългокосместите килими от полиестер са идеална опция за спалнята. Колкото по-малко ходите по него, толкова по-добре. Можете да поставите такъв килим в хола, но не близо до дивана, а в центъра на стаята. Тогава той има по-голям шанс да остане красив и здрав няколко години. Може да разгледате разнообразието от килими в Kilimi.com.

За децата най-подходящ е светъл полипропиленов килим. Ако къщата има студени подове, да речем, акрилната опция. Моделите Frize също са добре: те са пухкави и скриват мръсотията. За коридора килим с гумена основа на къса дрямка би бил идеален вариант.

Основното ръководство за грижа за вашия килим ще бъде информацията на етикета му. Но като цяло всеки килим се нуждае от редовно (поне веднъж на всеки няколко дни) с прахосмукачка. Много домакини знаят, че синтетичните модели (и особено дългокосмести) се почистват най-добре от двете страни. Измиващата прахосмукачка е чудесен помощник по този въпрос.

Килимите от синтетични влакна „понасят“ нормалното почистване на домакинството: петното може да се измие с прах за пране, сапунена вода, мокет и препарат за мебели. Можете да ги разтриете с гъба или кърпа.

Синтетичният килим никога не трябва да се почиства агресивно, например с бензин, ацетон или белина, съдържаща хлор. Не се препоръчва да се поставят горещи предмети върху тях, тъй като много от тях не могат да издържат на високи температури.
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *