post

 

 

Bridgestone, световен лидер в областта на гумите и каучука, предлагащи решения за безопасна и устойчива мобилност, и EVBox, водещ доставчик на решения за зареждане на електрически превозни средства (EV), обявяват днес ново дългосрочно партньорство за разширяване на европейската инфраструктура за зареждане, с инсталация от до 3500 нови порта за зареждане в европейската мрежа за търговия на дребно и услуги на Bridgestone, която включва водещи марки като Speedy и First Stop. Петгодишният проект, който е последният на Bridgestone в подкрепата за приемането на електромобили, като част от ангажимента ѝ да помогне за оформянето на устойчиво бъдеще на мобилността, ще започне във Франция и Италия и ще се разшири в Обединеното кралство, Германия, Полша, Испания и други европейски страни.

 

Новата мрежа за зареждане на Bridgestone ще се състои от нормални и бързи зарядни станции, инсталирани на стратегически места и ще бъде достъпна за всички шофьори на електромобили, както частни, така и превозни средства от автопаркове; ще бъдат инсталирани портове за бързо зареждане по маршрути с високо търсене, за да могат хората в транзит да зареждат бързо. Партньорството ще бъде улеснено чрез партньора на EVBox – TSG, европейският лидер в техническите услуги за решения за мобилност, който ще поеме водеща роля в проектирането, инсталирането и поддържането на инфраструктурата за зареждане на електромобили в европейската мрежа за търговия на дребно и услуги на Bridgestone.

 

Благодарение на партньорството между Bridgestone и EVBox, шофьорите и автопарковете на EV ще получат достъп до една от най -големите мрежи за зареждане в Европа, състояща се от обществена мрежа за зареждане с над 130 000 порта и 3500 нови порта за зареждане чрез едно единствено решение: специална карта или мобилно приложение, улеснено чрез софтуера за управление на зареждането на EVBox.

 

Освен, че ще осигурява достъп до цялата мрежа за зареждане в Европа, по време на сесиите за зареждане, приложението (или картата) ще предлага и допълнителни удобства и ефективност на своите потребители чрез една централизирана платформа за плащания и фактуриране, предоставяйки данни за навиците за презареждане на своите потребители, както и ще им предостави възможност да пътуват от Мадрид до Хелзинки, използвайки същото уникално решение.

 

Чрез партньорството с EVBox, мрежата за търговия на дребно на Bridgestone също ще предложи на шофьорите на електромобили възможността да купуват и инсталират у дома зарядни станции за електромобили, затвърждавайки ангажимента на компанията за подобряване на достъпността на електромобилите като по-устойчив избор за мобилност.

 

Инвестиране в подкрепа на приемането на Европа на електрическа мобилност

 

Bridgestone вижда електромобилите като огромна възможност за намаляване на CO2  емисиите и да направи мобилността по-екологично устойчива, особено като се очаква 20% от продажбите на нови автомобили в Европа през 2025 г. да бъдат EVs1.

 

И все пак има много бариери, които трябва да бъдат преодолени, преди да може да се реализира напълно електрическо бъдеще: Годишното проучване на Bridgestone относно използването на електромобили в цяла Европа установи, че за респондентите, които не обмислят придобиването на електромобил, 50% посочват като причина недостатъчната инфраструктура за зареждане.Това предизвикателство се решава от пакета на ЕС „Fit for 55“, който изисква от държавите-членки да разширят капацитета за зареждане в съответствие с очакваните продажби на автомобили с нулеви емисии, както и да инсталират пунктове за зареждане и зареждане на гориво на редовни пътни интервали на големите магистрали. 3

 

Като част от ангажимента си да помогне за оформянето на устойчиво бъдеще на мобилността, Bridgestone трансформира бизнеса си, за да подкрепи приемането на електромобили. Чрез напълно интегриран подход, Bridgestone инвестира в разработването на първокласни гуми и технологии за гуми за електромобили, както и в специализирани решения за автопаркове и мобилност. Компанията също така си партнира с водещи производители на електромобили и разработва мрежа за търговия на дребно и услуги, готова за електромобили, предлагаща поддръжка на електрически превозни средства и услуги за гуми, зареждане на електромобили и мобилни услуги за електромобили под един покрив. Помощта за разширяване на европейската инфраструктура за зареждане чрез партньорството EVBox и с TSG е голям крайъгълен камък в това начинание.

 

„Развива се и расте заедно с е-мобилността и нейните изисквания“

Коментирайки съобщението от Bridgestone и EVBox бе Кристоф де Валроже вицепрезидент на Bridgestone EMIA за търговия на дребно: „Bridgestone се ангажира да подпомогне реализирането на електрическото бъдеще, като си партнира с водещи производители на електромобили, за да разработи премиум гуми и устойчиви технологии, които отговарят на специфичните изисквания на електрически автомобили. Също така ключът към тези усилия е изграждането на наистина готова за електромобили мрежа за търговия на дребно и услуги. Чрез това партньорство ние ще подкрепяме така необходимото разширяване на европейската инфраструктура за зареждане и ще предоставим на шофьорите на електромобили и операторите на автопаркове удобството и ефективността, които изискват. EVBox е водеща в създаването на индустрията за зареждане на електромобили от 2010 г .; това определено е правилният партньор за нас.”

 

„Bridgestone е компания, запалена по оформянето на устойчиво бъдеще на мобилността. Видяхме това да оживява чрез много от последните му съобщения и партньорства и се гордеем, че работим заедно с компания със съмишленици амбиции“, каза Брам Поет, CCO в EVBox Group. “Това сътрудничество бележи началото на ново дългосрочно партньорство между лидери в индустрията, което ще се развива и расте заедно с електрическата мобилност и нейните изисквания.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *