post

Всекидневните стаи служат за различни цели за различните хора. В някои домове те са като основно място за събиране на семейството, докато в други са по-скоро място – гостна, използвана само когато идва компания. Но често има определени проблеми, които винаги възникват, когато се опитвате да подредите мебелите в хола.

Как да организирате пространството възможно най- оптимално, как да разположите отделните шкафове, диван и телевизор, как да определите най-доброто място за сядане и за релакс, ето няколко съвета, които ще помогнат за организиране на мебелите, които може да купите от Leosmebel и за позиционирането им във всекидневната стая.

Основи на всекидневната

Има няколко важни неща, които трябва да запомните, когато подреждате мебелите в хола:

Намерете фокусната точка на стаята и подредете мебели около нея.

В някои стаи това може да бъде нещо съществуващо като камина, колона или прозорец, а в други ще бъде нещо, което ще внесете в стаята, като голяма картина, скулптура или телевизор.

Използвайте мебелите, за да създадете зони за разговор.

Хората в стаята трябва да имат свободата да комуникират удобно помежду си, без да се напрягат или да повишават тон. Ако стаята е по – голяма, може да създадете няколко различни зони за разговор.

Не забравяйте за преминаващите през стаята хора.

Оставете достатъчно място за хората да се разхождат около мебелите, за да могат лесно да преминат от едната страна на стаята до другата.

Издърпайте мебелите от стените.

Когато планирате обзавеждане за дневна, не забравяйте да издърпате мебелите напред. Докосването на всички гърбове на мебелите до стените е една от най-големите грешки, които хората правят в хола. Поставянето на меката мебел по-близо една до друга, ще създаде по-интимна обстановка.

Размери и разположение на мебелите – когато става въпрос за  мебели за всекидневна, размерът е от значение .

Диван и столове  – Това често са най-скъпите артикули, така че е важно да се вписват в пространството. Най-важното нещо, което трябва да направите, е да измерите пространството, преди да купите някои от тях. Не е добре те да са твърде големи или твърде малки, така че е най-добре да начертаете план на стаята  предварително. Начертайте стаята върху лист милиметрова хартия, като съобразите всички мерки. Опитайте да  поставите дивана  и столовете на няколко различни места и вижте кое работи най-добре визуално и по отношение на пространството и към трафика.

Килим  –  Използването на  килими е чудесен начин за дефиниране на места за сядане. Грешка номер едно, която хората правят в хола, е използването на килим, който е твърде малък. Не забравяйте, че всички мебели трябва да могат удобно да застъпят килима. Ако мястото не го позволява, уверете се, че поне предните крака на всички тях са върху килима.

Холна маса  – Холните маси са практични части, които често се намират в центъра на зоните за разговор. Не забравяйте, че височината трябва да е малко по-ниска от височината на седалката на дивана и столовете около него. Дължината на масата също трябва да бъде приблизително една половина до две трети от дължината на дивана. Ако не искате да използвате масичка за кафе, можете да опитате да използвате няколко по-малки маси или пейки, за да постигнете същия вид. Просто се уверете, че не са твърде малки. Хората, седнали около тях, трябва да могат да се навеждат, за да оставят или да вземат питие, без да се налага да стават от мястото си. В същото време не забравяйте да оставите достатъчно място за краката между седалките и масите.

Странични маси  – Страничните маси обикновено са пренебрегвани, но са важни. Необходимият брой ще зависи от това колко места имате. Всеки трябва да може удобно да остави питие, без да се налага да става и да ходи до маса. Опитайте се да сложите такива от двете страни на дивана и между столове. Ключът е да имате достатъчно площ, без да претрупвате стаята. Масите трябва да са приблизително на същата височина като подлакътника на стола или дивана, до който се намират.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *