post

Започва строителството на нов закрит спортен плувен комплекс в Плевен.

Плувният комплекс ще бъде изграден на бул. „Русе” при изхода от града в посока град Русе с разгърната застроена площ 5400 кв. м. Той ще включва голям басейн с дължина 50 метра и 8 коридора. Закрити съоръжения с тези размери има само в София и Бургас.  На територията ще има и по-малък басейн с размери 25/11 метра и още два съвсем малки помощни басейна за бъдещи майки и за най-малките – от бебешка възраст до 6 години. Комплексът ще разполага с 500 седящи места, четири съблекални с душове, две съблекални за деца със специални нужди. Тук ще се предлагат занимания по водна аеробика, йога, гимнастика за хора с гръбначни изкривявания, ще бъдат оборудвани функционална зала и фитнес. Към комплекса ще има прилежащ паркинг, както и обособена площадка в близост с около 200 паркоместа.

Новото спортно съоръжение ще има нисък експлоатационен разход и ще използва най-съвременните методи за дезинфекция на водата и пречистване на въздуха. Идеята на инвеститорите е в комплекса да се провеждат по 12 турнира годишно, всеки с 500-600 участници, които ще привличат представители на водния спорт от цялата страна.

Главната ни идея, запълвайки една голяма ниша в спортната база на Плевен и региона, е да допринесем за задържането и завръщането на младите хора в града ни чрез създаване на добри условия за упражняване на един от най-полезните за здравето спортове, за приятни развлечения и превенция на редица заболявания, подчертаха акционерите.

Средствата за строителството в размер на близо 10 млн. лева са осигурени от дългосрочен кредит от Банка ДСК и Фонда за регионално развитие.

Очаква се новият плувен комплекс да бъде построен за година и открит през м. май 2023 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *