post

До края на годината ще има изцяло електронизация на здравната система. Не може да се познава изцяло един процес, ако нямаме бърз достъп до информация. Ще има проследимост на процесите – от източника на средствата и за какво са инвестирани тези средства, и от пациента обратно по процеса назад.

Това заяви пред Нова телевизия министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова. Тя бе категорична, че системата на здравеопазването има ресурси да бъде организирана по-добре. Оздравителните процеси ще вървят заедно, каза още тя.

Сербезова съобщи, че в лечебни заведения за определен период от време са раздадени няколко десетки хиляди на конкретен човек.

„Някои са маркетинг мениджъри, други са конкретни изпълнители на медицинска помощ. В резултат на проверки и вътрешен одит ми беше докладвано, че медицинска сестра е получавала повече от 10 000 лв. в университетска болница”, добави тя.

Министърът отново припомни, че пандемията от COVID-19 не е приключила и вирусът е все още сред нас.

Ковид не си е отишъл, ние трябва да бъдем бдителни – особено на места, където се струпват много хора и в болнични заведения, посочи проф. Сербезова и подчерта: Как ще се развие Ковид зависи от поведението на всеки един от нас.

Министърът увери, че здравните власти са в готовност за вълната, за която се говори. Очакваме по-спокойно лято, но различни експерти предвиждат нова вълна през септември, посочи Сербезова.

Тя съобщи още, че в България има регистриран един случай на атипичен хепатит при деца. Има един случай на новия хепатит. Детето е оздравяло, добре се чувства, каза здравният министър.

Ковид или хепатит – ние трябва да бъдем бдителни, призова в заключение Сербезова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *