post

Tesla, производителят на електрически превозни средства на Илон Мъск, планира да разшири значително площта на гигазавода си край Берлин, предаде ДПА. Това е първият европейски център на американската компания.

Правителството на източногерманската провинция Бранденбург, където е разположена гигафабриката, потвърди плана за закупуването на допълнителни площи.

Плановете на Tesla да придобие допълнителни земи на изток от обекта са известни на местното правителство, каза говорителят на министерство на околната среда Фрауке Зелт.

Пускането на завода бе забавено осем месеца заради проблеми с местните власти за лиценза, припомня ДПА. Фабриката за €5 млрд. ($5,3 млрд.) е най-голямата инвестиция в германски автомобилен завод в най-новата история.

Държавната телевизия RBB съобщи, че компанията иска да купи около 100 хектара източно от автомобилния завод за стокова гара и допълнително пространство за съхранение.

Министерство на околната среда обяви, че засега не е постъпила конкретна оферта. Обектът на Tesla е върху площ от 300 хектара

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *