post

Изборът на идеалната фасада за вашата сграда влияе пряко на вашия бизнес. Освен че представят определен тон чрез естетика, фасадите влияят на всичко – от околната среда до дълголетието на вашата структура. Нека да разгледаме някои от нещата, които вземаме предвид при избора на фасада на сграда.

Строителна естетика

Фасадата на една сграда говори много за бизнеса на собствениците/наемателите. Дали е гладка и иновативна, или класическа и стабилна?

В зависимост от типа бизнес, който управлявате, отговорът може да варира. Технологичен стартъп може да иска иновативната привлекателност, докато банка може да изисква външен вид, който издържа векове и засилва структурата и стабилността. Фасадният материал от фиброцимент създава този монолитен, вечен, професионален тон.

Освен това трябва да разглеждаме функционалността на архитектурата, независимо дали сградата е нова или съществуваща структура. Някои материали просто ще изглеждат по-добре със съответните архитектурни характеристики.

Климат и облицовка

Когато разглеждаме архитектурата, също така е важно да вземем предвид разположението на самата сграда. Какъв ще бъде слънчевият отблясък, когато лъчите достигнат повърхността на сградата? Ако е твърде отразяващо, служителите и клиентите може да имат затруднения с шофирането в зоната за паркиране. Има специални стъклени фасади, които са проектирани за справяне с проблемите със слънчевите отблясъци.

Височината на вашата сграда също е от значение. По принцип се използват различни фасадни материали за конструкции на небостъргачи спрямо ниски, плоски търговски сгради.

Когато обмисляте по-екстремни метеорологични условия и дълготрайност, от решаващо значение е да изберете фасадни материали, които ще отговорят на изискванията.

Нов или съществуващ проект?

Дали вашата сграда е съществуваща конструкция или нова може да повлияе на избора, в зависимост от лекотата на монтаж, когато става въпрос за фасади. Има предпочитани фасадни материали при ремонти на сгради, основно поради лекотата на приложение при стари сгради. Те често са с универсален външен вид – модерен, но непретенциозен, което го прави идеален за ремонт, споделят професионалистите от БГ Пласт 1.

Влияние върху околната среда

Екстериорът на сградата засяга не само естетическия пейзаж на района, в който се намира, но и характеристиките на околната среда, като например дали птиците могат да гнездят там. Най-значителното въздействие върху околната среда обаче обикновено идва от производствения процес, самите строителни материали и изхвърлянето.

Понякога някои фасадни материали се използват и в интериора на сградите, което означава, че е важно да изберете нещо безопасно и визуално привлекателно.

В крайна сметка дори най-здравите строителни материали се озовават в боклука поради бъдещи ремонти или разрушаване. След десетилетия или дори век, какво се случва, когато дойде време за деконструкция на сградата? Къде отиват материалите?

Фасадните панели на базата на алуминий, точно като кенчетата от безалкохолно, могат да влязат в процес на рециклиране. Няма нужда да седят на депо или да изпускат вредни вещества в земята при дългия процес на разлагане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *