post

Купуването на употребявана кола може да бъде странно изживяване – едновременно радостно, но и объркващо. Основно това се дължи на несигурността, която идва със закупуването на автомобил, който преди е бил притежаван, управляван и поддържан от някой друг. 

За да премине процесът по-леко, ние ще ви дадем няколко професионални съвета. Имайте ги предвид всеки път преди да купите използвана кола. 

Оглед на кола преди покупка – най-добрият начин да избегнете закупуването на превозно средство, което ще ви донесе много главоболия в бъдеще, е да му направите предварителен оглед. В идеалния случай огледът трябва да се направи от професионалист, който си изкарва прехраната с намирането и разрешаването на проблеми в един автомобил. Той ще разгледа внимателно автомобила и ще оцени неговите недостатъци. 

Задължително трябва да закарате колата на канал. Така ще видите всеки теч и ръжда. Системата за окачване ще бъде оценена. Спирачната система също ще се провери до най-малкия детайл. Така ще разберете какви са проблемите на автомобила и горе-долу колко ще ви струва тяхното отстраняване. Бъдете готови да се разделите с определена сума за услугите на майстора, освен ако той не ви помогне безвъзмездно. Запомнете този съвет, защото той ще ви спести хиляди левове. 

Преценете какви други разходи ще направите. Имайте предвид бюджет за пълна смяна на течности, филтри, гуми и т.н. Тази груба сметка ще допринесе много за дългосрочното ви спокойствие и минимизиране на повредите в бъдеще. Повечето продавачи не се опитват умишлено да пропуснат някаква важна забележка по колата, но имайте едно на ум. Спестете трудно спечелените си пари, като не се доверявате лесно и като оцените всяка информация.

Ако пък купувате модерно управлявано превозно средство, то преценете дали ще има нужда от изтегляне или актуализация на неговия софтуер. Трябва да сте сигурни, че всички налични софтуерни актуализации са приложени и към превозното средство, което обмисляте да купите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *