post

Над 320 каратеки от 16 клуба на БНФК взеха участие в 11 пореден турнир за купа „Ронин“. Събитието се проведе на 22 октомври в „Спортен център Люлин”, а негов организатор бе Карате клуб „Ронин 11“. За шеста поредна година партньор на инициативата бе Столична община, чрез изпълнение на проект „Карате – мост между поколенията“ по „Програма за развитие на физическото възпитание и спорта за 2022 г.”. В турнира взеха участие каратеки на възраст между 7 и 14 години, които участваха в разпределението на 38 комплекта медали в дисциплините кумите и ката.

„Тази година турнирът бе особен за нас организаторите, тъй като е последното му издание в този формат. Когато стартирахме бяхме единственото състезание за деца на територията на столицата, сега, 12 години по-късно, вече има достатъчно прояви и смятаме да променим формата на проявата като запазим добрите традиции. Считаме за постижение, че изданията на турнира редовно се включват в спортния календар на Българската национална федерация по карате (БНФК). Благодарим на Федерацията за оказаната подкрепа, благодарим и на Столична община и на всички наши партньори.”, сподели Илиян Мечков, председател на КК „Ронин 11”.

Карате клуб „Ронин 11“ отправя поздравления към всички каратеки, които взеха участие в турнира, към всички медалисти и техните треньори за отдадеността им към спорта.

Отборно класиране:
1. Карате клуб „Шурикен“, град Кюстендил
2. Карате клуб „Ронин 11“, град София
3. Карате клуб „Калоян“, град Велико Търново.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *