post

Над 150 иновативни творби от над 20 визуални артисти очакват посетителите на Галерия +359

 

На 14-ти ноември в Галерия +359 се проведе откриването на забележителната изложба „Art behind Evolution”, зад която стои софтуерната компания Evolution Engineering Bulgaria. Изложените творби са дело на графичните дизайнери от компанията и представят тяхното лично и професионално творчество, противопоставяйки ги. В рамките на седмица водната кула в Лозенец ще се превърне в дом на съвременното гейминг изкуство, а до 19-ти ноември всеки желаещ ще може да посети галерията напълно безплатно.

„Щастливи сме, че успяхме да осъществим този дългоочакван проект и да покажем нетрадиционното изкуството, което талантливите артисти на Evolution Engineering Bulgaria създават всеки ден в личен и професионален план. Графични дизайнери, програмисти и администрацията на компанията се включиха, за да дадем живот на дигиталните творби извън виртуалния им хабитат. Ние вярваме, че графичният дизайн е нов подход в изкуството, а дигиталният арт е бъдещето. “, сподели Александра Илиева, ръководител Арт отдел.

За да подкрепят изкуството на визуалните артисти, на откриващото събитие присъстваха представители на висшето ръководство на фирмата, известни лица от гейминг индустрията, както и други професионалисти от графичната сцена. С футуристичната изложба, софтуерната компания цели както да подкрепи своите визуални артисти, така и да запознае широката аудитория с виртуалното творчество, което комбинира талант, индивидуален подход и технологии. За създаването на своите произведения, визуалните творци използват различни техники, сред които графичен дизайн, анимации и много други.

Evolution Engineering Bulgaria e част от е един от най-големите B2B разработчици в онлайн казино индустрията – Evolution. Шведската компания стъпва на българския пазар през 2020-та и към момента успява да привлече над 200 служители. Талантливият екип на Evolution Engineering Bulgaria работи над множество интересни проекти, като използват най-модерните технологии от света на гейминг индустрията. Компанията продължава да разширява екипа си, добавяйки опитни софтуерни разработчици, графични артисти и още куп други роли, които да са неизменна част от развитието им.

Шведската компания създава продукти и технологични решения, които са революционни за света на онлайн игрите. По този начин се дава възможност на милиони играчи от целия свят да придобият реален игрови опит без да излизат от дома си.  Към момента Еvolution създава успешно над 500 игри и разполага с Engineering hubs в ключови европейски градове, сред които Талин, Амстердам, Лисабон, Стокхолм, Берлин и Варшава. Революционният подход не остава незабелязан и компанията печели 12 поредни години награда за най-добро обслужване на престижните EGR B2B awards.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *