post

Кухнята е едно от най-важните помещения в дома. В нея денят на семейството започва на чаша кафе и завършва около трапезата с вкусна вечеря. В кухнята посрещаме и гости, които чувстваме достатъчно близки, за да ги поканим в сърцето на дома си. За всички домакини е важно кухнята да е удобна, функционална и приветлива. Най-добрият вариант помещението да изглежда по начина, който си представяте е да се доверите на специалисти, които изработват кухни по поръчка. Едно от най-важните неща, за които трябва да вземете решение заедно с дизайнера е какви цветове да изберете за интериора. Ето някои идеи за актуални цветове в обзавеждането на кухни по поръчка.

Зелените кухни по поръчка са вдъхновени от природата

Зеленият цвят е сред най-предпочитаните в последните години в интериора на кухни по поръчка. Използват се както по-наситени и смели нюанси, така и по-меки градински тонове. Може да придадете допълнителна индивидуалност на зелените кухни по поръчка, като подберете подходящи златни или месингови аксесоари.

Дръзкият син цвят също е интересен избор за кухни по поръчка

Използват се различни нюанси на синьото, като изключение не правят и светлите млечни нюанси, които създават повече простор. Ако изберете класическа тъмносиня кухня по поръчка, тя се комбинира успешно с мебели в класически стил.

Сивото е един от най-предпочитаните цветове за кухни по поръчка

През последното десетилетие сивото се наложи като една от основните цветови схеми в интериора на кухни по поръчка. Различните нюанси на сивото подхождат еднакво добре както на класически, така и на съвременни кухни по поръчка. Съчетават се еднакво добре със светли и тъмни работни повърхности, както и с акценти от естествен камък и натурално дърво. Избирането на контрастни нюанси на сивото в различни части на разработваните кухни по поръчка, ще постави интересни визуални акценти, но същевременно ще позволи на цялостната цветова схема да остане неутрална. Класическият и стилен интериор на сивите кухни по поръчка ги прави предпочитани години наред.

Неутралните тонове създават повече простор в кухни по поръчка

Светлите и неутрални тонове са предпочитани за малки кухни по поръчка, тъй като имат силата оптически да разширяват пространството. Те се съчетават успешно с различни привличащи вниманието акценти, в това число и ръчно рисувани стени или вратички на шкафовете. Подходящо допълнение за кухни по поръчка в неутрални нюанси са работни плотове в по тъмни и плътни цветове.

 

Изборът на най-подходящия цвят за кухни по поръчка е отговорно и вдъхновяващо решение. Помислете за нюанси, които ви успокояват и ви карат да се чувствате щастливи и заредени с положителни емоции за всеки нов ден.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *