post

Без значение колко сте старателни и внимателни, всяко премества оказва своето върху чистота на предишното помещение, а ако то е било под наем, това може да е проблем. Днес ще разгледаме различните гледни точки за това дали е нужно почистването след като се изнесете от едно помещение, без значение жилище или офис пространство.

Помещения под наем и взимане на депозит

При нанасяне, в 9 от 10 случая ще заплатите депозит в размер на един месечен наем, което служи като буфер, с който да може вашият хазаин да покрие евентуално пропускане на месечно плащане или щети по помещението. В края на вашият наемателен период, след изнасяне, един хазяин би минал на оглед, да провери дали всичко по помещение е в изрядност.

И точно в този момент се разбира дали ще си върнете депозита или не – коректните хора биха ви предали депозита, но има такива, които дори при липса на щети биха задържали парите. Как тогава да си увеличите шансовете това да не се случва и да си гарантирате прибиране на депозит?

Лесно – използвайте правилната хамалска услуга, тъй като повечето щети по едно помещение се получават при местене на мебели или обемисти вещи, просто трябва да наемете фирма като SofHamali.com. Те специализират в професионалното премества на живущи в София, като главната им заслуга идва от това, че са внимателни с вещите и помещенията.

Почистете след преместване

Друг важен момент е почистването след преместване, може и да е досадно, но е важна част от коректността към хазяин и ви увеличава шансовете да си върнете депозита. За това направете основно почистване, и ако се налага, поправете щети които са се случили по време на вашето пребиваване там.

Има професионални услуги за почистване, които работят в синергия с хамалски фирми като SofHamali.com, които подпомагат по-лесното изнасяне. Те не само почистват старото помещение, но и подготвят новото за самото преместване – ако вече не е почистено от предишен наемател или собственик.

И колкото и да са внимателни хамалите, самото разопаковане на вещи, движение от вътре навън и цялостното подреждане, винаги ще замърси помещението. Ако нямате времето да почистите, или силите не ви стигат, просто повикайте професионален чистач, които да се погрижи за досадната част от преместването.

Спестете си нерви, пари и време

С професионалните хамалски услуги, човек лесно може да забрави колко трудоемко е преместването на тежки и обемисти вещи, особено ако новото помещение е на висок етаж. Спестете си всички неприятности, оставете тежката работа на опитни професионалисти, които знаят как да се справят безопасно, без щети или излишни нерви.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *