post
  • С най-доброто в класа представяне на мокра настилка1, превъзходен пробег2 и подобрена горивна/енергийна ефективност2, новата Bridgestone Turanza 6 дава на водачите върховен контрол и увереност в безопасността.
  • Въз основа на задълбочени изследвания, новата лятна туринг гума е разработена, за да отговори на нуждите за безопасност и ефективност на европейските шофьори и да им помогне да преодолеят ежедневните предизвикателства при шофиране, пред които са изправени.
  • Turanza 6 е най-новата в обширната гама авангардни, ориентирани към безопасността гуми и решения на Bridgestone; още един пример за нейния силен ангажимент към пътната безопасност. 

 

Като световен лидер за гуми и решения за устойчива мобилност, Bridgestone е силно ангажирана с безопасността на шофьорите. Гумите носят живота на хората и Bridgestone е посветена на защитата и увеличаването на безопасността на пътя във всичко, което прави. Това се свежда до нейните продукти и по-специално до новата Bridgestone Turanza 6, която е проектирана като отговор на задълбочено потребителско проучване сред европейските шофьори, за да разберат какво очакват от лятна туринг гума и ежедневните предизвикателства при шофиране, пред които са изправени3. С Turanza 6 и нейното най-добро в класа представяне на мокра настилка1, Bridgestone предлага на водачите точно това, което искат – нова първокласна гума, която отговаря на техните нужди за безопасност и производителност дори при предизвикателни мокри метеорологични условия, като същевременно предлага превъзходен пробег2 и подобрена горивна/енергийна ефективност2.

Проектирана за безопасност и производителност

Според тестове, проведени от един от най-уважаваните независими институти за автомобилно тестване в Европа – TÜV SÜD, Bridgestone Turanza 6 превъзхожда своите конкуренти в сегмента с най-доброто си представяне на мокра настилка в класа1. Това включва да бъде най-добрата при маневрите в завои и да предлага изключителна производителност по права линия. Новата Bridgestone Turanza 6 също така постига най-доброто в класа си ниво A-клас на ЕС за сцепление с мокра настилка.

Благодарение на патентованите и новаторски технологии ENLITEN и TECHSYN, които са представени за първи път в гума за смяна на Bridgestone в новата Bridgestone Turanza 6, шофьорите получават допълнителни ползи за ефективност и устойчивост, като превъзходен пробег2 и подобрена горивна/енергийна ефективност2 . Това също така прави гумата Bridgestone Turanza 6 готова за EV, като помага за оптимизиране на производителността на електрическите превозни средства чрез спестяване на живота на батерията2, като същевременно предлага отличен контрол, по-висока толерантност на износване2 и намален шум от гумите за комфорт на водача4.

По-големият ангажимент на Bridgestone към пътната безопасност

Според Световната здравна организация повече от 1,35 милиона души загиват по пътищата в света всяка година, а други 20 до 50 милиона получават нефатални наранявания, често променящи живота им.5 Освен че разработва първокласни гуми като Turanza 6, които дават приоритет на безопасността като крайна цел, Bridgestone работи усилено за справяне с проблемите на пътната безопасност и за принос към Целта на ООН за устойчиво развитие #3.6 за намаляване наполовина на броя на смъртните случаи и нараняванията в световен мащаб от пътнотранспортни произшествия до 2030 г.

В подкрепа на тази цел Bridgestone наскоро лансира своето решение Road Damage Detection и предприема множество инициативи за пътна безопасност по целия свят, включително инспекции за безопасност на гумите, обучения по пътна безопасност, образователни програми и скорошно дарение от 1 милион долара за Фонда за пътна безопасност на ООН (UNRSF). Ангажиментът на Bridgestone към пътната безопасност е част от по-широкия ѝ корпоративен ангажимент – Ангажиментът Bridgestone E8 – който определя стойността, която компанията обещава да предостави на обществото, клиентите и бъдещите поколения в осем фокусни области.

Емилио Тиберио, главен оперативен директор и технически директор на Bridgestone EMIA коментира: „Животът е пътуване и ние в Bridgestone се ангажираме да го направим безопасно. Последните изследвания относно пътнотранспортните произшествия показват мащаба на работата, която предстои да се свърши. Шофирането трябва да бъде приятно и безопасно изживяване за всички и Bridgestone се ангажира да подкрепя това чрез своите различни инициативи и иновативни продукти, като новата Bridgestone Turanza 6, който осигурява повишена безопасност и производителност на водачите – позволявайки им да бъдат в безопасност и в контрол, дори на мокри пътища.”

Разработена и произведена в Европа, Bridgestone Turanza 6 вече се предлага в целия регион в широко покритие както за пътнически автомобили, така и за SUV автомобили, независимо дали са с двигател с вътрешно горене, хибриди или електрически превозни средства.

Кликнете тук, за да гледате видеото на гумата Bridgestone Turanza 6 в действие.

 

*1 Тестове, проведени от TÜV SÜD по искане на Bridgestone през юни 2022 г. в съоръженията ATPPapenburg (Германия) & Bridgestone EUPG (Италия) за тестове на мокра настилка с BMW 520i & BMW 530d, на гума с размер 245/45 R18 100Y XL. Turanza 6 в сравнение с представянето на основните конкуренти в същия сегмент: CONTINENTAL Premium contact 6, MICHELIN Primacy 4+, PIRELLI Cinturato P7 (P7C2). Доклад № [713263409].

AQUAPLANING LATERAL, оценка: BRIDGESTONE Turanza 6 (100,0%), PIRELLI Cinturato P7 (P7C2) (96,9%), CONTINENTAL Premium Contact 6 (92,0%), MICHELIN Primacy 4+ (90,2%).

AQUAPLANING STRAIGHT-LINE, рейтинг: CONTINENTAL Premium Contact 6 (100,2%), BRIDGESTONE Turanza 6 (100,0%), PIRELLI Cinturato P7 (P7C2) (98,9%), MICHELIN Primacy 4+ (98,5%).

СТРАНИЧНО СЦЕПЛЕНИЕ НА МОКРА НАСТИЛКА, оценка: BRIDGESTONE TURANZA 6 (100,0%) CONTINENTAL Premium Contact 6 (97,0%), MICHELIN Primacy 4+ (95,1%), PIRELLI Cinturato P7 (P7C2) (93,3%).

СПИРАНЕ НА МОКРО (Ø КАЛ. Спирачен път [m] 80-20 km/h), рейтинг: CONTINENTAL Premium Contact 6 (33,0), BRIDGESTONE Turanza 6 (33,7), PIRELLI Cinturato P7 (P7C2) (34,4), MICHELIN Primacy 4+ (36).

*2 Въз основа на вътрешен бенчмарк Turanza 6 срещу Turanza T005 (референтен размер 205/55R16)

*3 База: Всички европейски страни (n=21501) Въпрос: PD5. Кой е най-важният елемент, който бихте взели предвид при избора на гуми? Класирани от високо към ниско (разгледайте) – избрани – ТОП 3

*4 Въз основа на вътрешен бенчмарк Turanza 6 срещу Turanza T005 (референтен размер 205/55R16)

*5 Глобален доклад за състоянието на пътната безопасност 2018 г., Световна здравна организация

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *