post

ALD Automotive успешно приключи придобиването на 100% от LeasePlan – една от водещите световни компании за управление на автопаркове и мобилност, от консорциум, ръководен от TDR Capital.

Тази сделка представлява стъпка напред, която позиционира обединената група като водещ глобален играч в областта на устойчивата мобилност с общ управляван автопарк от 3,3 милиона превозни средства в световен мащаб. С обединяването на силите си ALD Automotive и LeasePlan ще застанат начело по пътя към нулевите емисии и ще формират дигиталната трансформация в тази индустрия. Новата компания ще се базира на мащаба и комбинираните възможности, за да засили позицията си и да расте по устойчив начин.

Тим Албертсен, главен изпълнителен директор на ALD Automotive | LeasePlan, назначи Педро Диас за управляващ директор за България, за да продължи да ръководи стратегическото развитие в страната. От 2020 г. насам Педро Диас заема длъжността главен изпълнителен директор на българската компания.
Педро Диас е един от ключовите таланти, избрани, както от ALD Automotive, така и от LeasePlan – най-добре позициониран, за да постигне целите на стратегически растеж през следващите месеци и години.

Педро Диас започва своята кариера през 1995 г. в Португалия в Opel като мениджър “Продажби, финанси и застраховане”, преди да премине през 2001 г. като консултант по продажбите в Multirent – национална лизингова компания.
Той се присъединява към ALD Automotive Португалия през 2002 г. като акаунт мениджър за корпоративни и индивидуални клиенти, а през 2008 г. става директор Маркетинг и партньорства, като отговаря за развитието на бизнеса, стратегическите продажби и внедряването на лизинг за индивидуални клиенти. През 2018 г. Педро Диас е назначен за старши мениджър Международни ключови клиенти на ALD, като управлява глобални клиенти и действа като регионален треньор по продажби във Франция, Италия, Испания, Португалия, Мароко и Алжир – преди да се присъедини към ALD Automotive в България.
Г-н Диас притежава бакалавърска степен по маркетинг от Instituto Português de Administração de Marketing (IPAM) и магистърска степен по бизнес администрация (MBA) от ISEG – Лисабонския университет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *