post

„Еко Партнърс България“ отбелязва Световния ден на околната среда – 5 юни, с фотоизложба „Мога да бъда“, разказваща за новия живот, който се дава на отпадъците след като бъдат рециклирани

От днес до 18-и юни на централния площад в Плевен са експонирани фотоси, които представят основните етапи по рециклиране на отпадъците. Организатор на пътуващата фотоизложба е „Еко Партнърс България“. Визиите разкриват пътя, който разделно събраните отпадъци от опаковки изминават от двата цветни контейнера до заводите за рециклиране и ни карат да се замислим и осъзнаем, че всеки от нас може да допринесе за по-чиста околна среда.

„С кампанията целим да покажем на обществото, че един от най-лесните начини да водим по-природосъобразен начин на живот е да събираме разделно отпадъците си. Във фотоизложбата „Мога да бъда“ показваме реалните процеси, през които преминават отпадъците, заснети в инсталации и заводи в България и се стремим да развенчаем някои от най-често срещаните митове, свързани с разделното събиране“, споделиха от „Еко Партнърс България“.

Двуседмичната инициатива на „Еко Партнърс България“ дава своя старт в Плевен, като организаторите планират пътуващата фотоизложба да премине и през други общини, в които организацията има изградени системи за разделно събиране на отпадъци от опаковки.

„Щастливи сме, че именно днес, в Световния ден на околната среда, успяхме да дадем начало на образователната ни инициатива „Мога да бъда“ и приканваме всички жители и гости на Плевен да се запознаят отблизо с нашата дейност“ допълниха от „Еко Партнърс България“.

„Еко Партнърс България“ АД е организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки, оперираща на българския пазар от 2016 г. Компанията непрестанно търси иновативни решения за подобряване на разделното събиране, базирани на нуждите на населението и анализа на добрите практики, и провежда различни кампании за повишаване на информираността в тази област. Компанията стартира във Велико Търново първия по рода си проект в областта на разделното събиране – изграждане на система за т.нар. „интелигентно разделно събиране“, който изцяло дигитализира процесите, улеснявайки контрола, начина на събиране и начина на отчитане. Проектът осигурява много добра проследимост върху всички процеси в реално време и има непрекъснато наблюдение върху запълняемостта на контейнерите, което е изключително важно за удовлетвореността на гражданите в процеса на разделно събиране.

„Еко Партнърс България“ може да се похвали с още няколко „умни“ разработки. Пример за такава е машината за трошене на стъклени опаковки. С тази иновация компанията помага на над 300 заведения в София, Перник, Плевен, Велико Търново и Варна да събират разделно.

Мобилно приложение, което помага на потребителите с важна информация за разделното събиране на отпадъци от опаковки и ги насочва към най-близките цветни контейнери на организацията, също е от добрите инициативи на компанията – Eco Partners App.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *