post

Firestone обяви пускането на пазара на Roadhawk 2 ENLITEN – наследник на лятната туринг гума Roadhawk. Разработена с иновативната технологична платформа за гуми ENLITEN, най-новата гума от Firestone осигурява най-доброто в класа сцепление върху мокра настилка, увеличен пробег и подобрен разход на гориво/енергия, в сравнение с предишното си поколение. Най-новото допълнение на Firestone също така е готово за EV.

Подобрена производителност за справяне с ежедневните предизвикателства

С натоварения трафик, внезапното спиране и скоростта на магистралата, които са част от ежедневната комбинация от предизвикателства по пътищата, Firestone Roadhawk 2 ENLITEN позволява на шофьорите да запазят контрола по време на ежедневните си пътувания.

Гумата е проектирана с ENLITEN, комбинация от авангардни технологии, осигуряващи максимална безопасност, изключителна производителност на гумата и подобрени характеристики за устойчивост. В случая на Firestone Roadhawk 2 ENLITEN, това е комбинирано с иновативна технология за смесване и интегриране на NanoPro-Tech, съединение с високо съдържание на силициев диоксид, което осигурява стабилна устойчивост на абразия и по-дълъг пробег.

Резултатът е гума със значителни подобрения в производителността от предишното поколение на Firestone Roadhawk. Firestone Roadhawk 2 ENLITEN предлага най-доброто в класа си сцепление върху мокра настилка, което е удостоено с етикет A-клас на ЕС, заедно с 20% по-дълъг пробег от оригиналния Firestone Roadhawk2. Това е комбинирано с 12% намаление на съпротивлението при търкаляне, осигуряващо оптимизиране на автомобилната консумация на гориво/енергия.

Благодарение на използването на ENLITEN в най-новата версия на Firestone – която е разработена в базирания в Рим, Италия, R&D център на Bridgestone – гумата е готова за EV. Това означава, че е в състояние да отговори както на общите изисквания за ефективност на всяко превозно средство, така и на специфичните изисквания на електрическите превозни средства.

Увеличено покритие, представляващо 90% от общия пазар за летни гуми, позиционирани в средния клас

Най-новата гума от Firestone се предлага от януари 2024 г. в Европа и Близкия изток в размери от 17” до 21”. С 19 допълнителни размера в сравнение с оригиналния Roadhawk, Firestone Roadhawk 2 ENLITEN стартира с повишен фокус върху сегмента HRD/HRD+ и покрива 90% общия пазар за летни гуми, позиционирани в средния клас. Размерите от 16“ ще бъдат налични от януари 2025 г., като по този начин общият брой налични размери ще достигне 112.

„Водачите, които шофират ежедневно, изискват безопасност по пътищата, а в настоящата обстановка – и допълнителна стойност за парите“, казва Стивън Де Бок, вицепрезидент Consumer Replacement и OE в Bridgestone EMIA. „Roadhawk представи най-доброто от Firestone и сега го издигнахме на друго ниво, като представихме невероятните възможности на ENLITEN с Roadhawk 2 ENLITEN. И като гума, готова за EV, която се предлага в по-широка колекция от размери, предимствата на производителността на тази гума могат да бъдат предоставени на много повече шофьори.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *