post

Управителят на Интер Експо Център – Ивайло Иванов и председателите на водещите браншови организации се включиха в официалното откриване на изложенията

 

„Свидетели сме на най-мащабния строителен форум от 15 години насам“. Това каза на 3 април в словото си управителят на Интер Експо Център, Ивайло Иванов, при официалното откритване на изложения Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy. Ключовата бизнес платформа за строителството, архитектурата, едрогабаритната техника и енергийната ефективност е обект на внимание от сектора на Балканите и Източна Европа от 3 до 6 април. Организатор на Архитектурно-строителна седмица и Green Energy е Интер Експо Център, а на АТЕСТ Експо – Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ).

Заедно с управителя на Интер Експо Център, Ивайло Иванов, в церемонията, с водещ – актьорът Ники Станоев, участваха: Цветан Сименов, предс. на УС на Българска търговско-промишлена палата, инж.Любомир Качамаков, предс. на ОП София на Камарата на строителите в България, инж.Марин Гергов, предс. Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Борислав Тодоров, предс. на УС на Асоциация на търговците на едра строитена техника, Йордан Николов, изп. д-р на Българска асоциация изолации в строителството и проф.Петър Павлов – ръководител на Национален център по сеизмично инженерство в УАСГ.

„През тази година в бизнес формата се включват над 180 директни изложители“, отбеляза от трибуната Ивайло Иванов. Управителят на Интер Експо Център благодари на браншовите организации и усилията, които полагат. „Вашата роля е ключова за мащабните успехи“, категоричен бе той. Ивайло Иванов напомни, че през тази година съпътстващата програма е още по-богата. Сред събитията са церемониите ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023 и Бранд на България, насочени отличаващи визионерите и представителите на бизнеса.

„Пожелавам си да имате една добра инвестиционна среда“, каза инж. Любомир Качамаков, председател на Областно представителство София на КСБ.  Той отбеляза видимото нарастване на мащабите на Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy.

Подем и перспективи

От своя страна Борислав Тодоров – председател на УС на АТЕСТ, пожела успех на участниците. „През всички дни посетителите свободно могат да тестват едрата строителна техника, която изложителите предлагат“, каза той. И напомни, че през 2024г. са планирани серия от държавни поръчки, за реализирането на които компаниите-изпълнители ще се нуждаят от едра строителна, подемна и товарачна техника.

Като „важно представителство“ определи инж. Марин Гергов –  председателят на КИИП, стартиращия международен бизнес формат. Той отбеляза, че подемът в бизнеса е видим и пожела тенденцията да се запази.

„Поздравявам организаторите за чудестните условия“, каза Йордан Николов, изп. д-р на БАИС. Той напомни, че изолациите в строителството е сред най-актуалните теми, тъй като е в пряка връзка със Зеления преход и осъществяването на заложените от Европейския съюз норми за енергийна ефективност. Фирмите от сегмента на изолациите, които участват в изложенията от 3 до 6 април, представят много и иновативни решения, отбеляза Николов.

Проф. Петър Павлов – Ръководителят на Националния център по сеизмично инженерство в УАСГ, обяви посоката, в която екипът се е насочил. И отбеляза ключовото значение на тази сфера в инженерството.

Архитектурно-строителна седмица, АТЕСТ Експо и Green Energy се провеждат от 3 до 6 април. Сред основните браншови организации-партньори на формата са: Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Камара на строителите в България, Камарата на архитектите в България, Асоциация на търговците на едра строитена техника, Българска асоциация изолации в строителството, Университет по архитектура, строителство и геодезия.

Между 3 и 5 април вратите са отворени за посетители от 10.00 до 18.00 часа, а на 6 април – до 16.00. Билетите са достъпни онлайн на iec.urboapp.com и на касите на Интер Експо Център.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *