“Въпреки кризата нещата в София вървят прекрасно”. Тези думи на министр председателя най-точно характеризират ситуацията на пазара на търговски обекти в столицата. И наистина, напук на вихрещата се финансова криза само за 4 месеца, трети мол след “Сердика център” и “София аутлет център”  отвори врати. Новата шопинг дестинация се казва THE MALL и се намира на бул. “Цариградско шосе” 115.

Общата площ на търговксия център е 66 000 кв. м, на които са разположени 185 магазина на чуждестранни и български марки, ресторанти, кино комплекс „Арена” с 10 зали, ресторанти, боулинг, зона за забавление и творчество на деца, както и център за спортни и симулационни игри. Търговският център е разположен на общо шест нива – три подземни и три надземни  етажа и предлага 2 800 паркоместа. За улесняване на достъпа е изграден специален тунел под бул. Цариградско шосе, който извежда до подземния паркинг.

Цялостната реализация на търговския център е на Карфур (Carrefour). В мола световна верига за търговия на дребно отваря своя първи хипермаркет в София, разположен на 9 000 кв. м. Тове най-големият обект на веригата у нас и най-големият проект на френската група на Балканите.

Откриването на шопинг мола ще промени търговския сектор в България, като донесе по-голям избор, динамизъм, модерен стил и достъпност, коментира Александър Папагеоргиу, изпълнителен директор на инвеститора Асос капитал.
В новия център се откриват над 1 500 нови работни места, 400 от които в Карфур.
THE MALL е собственост на Assos Capital, независима частна компания, специализирана в инвестициите в недвижими имоти в Югоизточна Европа. Управлението е възложено на Colliers International.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *