post

До 20 юни ще е готов мостът, който ще свързва ж.к. “Триъгълника” с ж.к. “Надежда”, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, след направената от нея проверка на ремонтите в столичния квартал “Триъгълника”, където се преасфалтират улици и се изгражда нова пътна връзка с мостово съоръжение.

От  строителите “Щрабаг” обясниха, че от 10 май започна поставянето на десет 16-тонни греди, върху които ще се изгради моста. Дължината на съоръжението е 16 метра, а след него при ул. “Хан Кубрат” ще има светофар. В столичния квартал в момента се преасфалтират три улици, след като под пътното платно е била изградена канализация.

Кметът на София посочи, че това е политиката на общината – съгласуване с комуналните фирми, за да може преасфалтирането да се прави след като се положи канализация или нов водопровод. По думите на Фандъкова след изпълнението на преасфалтирането е гарантирано, че уличното платно няма да има нужда от ремонт в следващите пет години.

Преасфалтирането на трите улици е на стойност 100 хиляди лева. Изграждането на мостовото съоръжение и на улицата след него струва 1,2 млн. лв.

Столичната община има среща днес със “Софийска вода”, за да се уточни детайлно къде и кога ще се полага канализация или нов водопровод, за да се планиран основни улични ремонти след изпълнението им, обясни заместник-кметът Любомир Христов. По думите на Фандъкова общината иска пълна координация с всички дружества, за да се избрегне разкопаването на ремонтирани пътни отсечки.

До момента в София са извършени частични улични ремонти върху 94 000 кв. м улици, които са остойностени за 3,6 млн. лв., посочи Фандъкова. В бюджета са предвидени 26 млн. лв. за ремонт на улици, шахти и тротоари, а отделно има средства за ремонта на 13 моста. Общината е изплатила реално 600 хиляди лева до сега за извършените ремонти, като според кмета няма да се плаща на фирми, извършили некачествена работа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *