post

В Агенция „Пътна Инфраструктура”  ще бъде подписан договорът за строителство на Лот 3 на АМ „Тракия” в отсечката „Нова Загора – Ямбол”, съобщават от ведомството.

Предпоследната част от аутобана ще бъде изпълнен от гръцката компания „Актор”. С предложена цена от  111.6 млн. лв. без ДДС, което прави 1,9 млн. евро на километър, гърците спечелиха правото за строителството на 36 километровата отсечка.

Това е най-ниската цена и спрями другите два лота. Припомняме, че “Магистрали Трейс” ще строи участъка от Стара Загора до Нова Загора на цена от 2.2 млн. евро/км, а обединение “Холдинг Пътища” предложи 2.24 млн. евро/км за участъка от Ямбол до Карнобат.

Преди месец от „Актор” обявиха, че за строителството на ще бъдат наети над 1000 души, като поне 80-90 на сто от тях ще са българи, а освен това няма да ползват и фирми подизпълнители.

Преди месец бяха отворени и офертите за строителен надзор на Лот 3, като най-ниска цена – 897 700 лв. без ДДС даде пловдивското обединение  „Т7/СНИК”.
Първата копка на трасето Нова Загора – Ямбол е предвидена за началото на август. Проектът се изгражда по Оперативна програма “Транспорт” на ЕС.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *