post

“Мега Мол” в Русе ще бъде открит през ноември. Това се казва в съобщения в основния инвеститор в обекта – инвестиционният фонд ECDC, който изгражда търговския център до МБАЛ – Русе съвместно с “Мегахим” .

По план молът трябваше да отвори врати през септември 2009 година, но досега той все още не е открит. Като обяснение за забавянето то английския фонд изтъкват закъснялото изграждане на прилежаща инфраструктура и по-точно  ул. “Независимост”, чиито изпълнител трябваше да бъде избран преди седмица. Другото е трудните пазарни условия, които съществуват в регионалните градове в България.

Работата по проекта според английския фонд донякъде е улеснена поради отлагане или замразяване строителството на подобни търговски центрове в Русе. Това е довело до ръст в интереса от страна на потенциални наематели през последните месеци и напредък в преговорите с някои важни развлекателни и модни марки.

Надеждите на фонда са при отварянето заетостта да е поне 75 %.

“Мега мол” е разположен на площ от 48 000 кв.м. От тях 17 800 кв.м. е отдаваема търговска площ, в която ще бъдат разположени над  100 световноизвестни и водещи български марки и оператори. Две подземни нива осигуряват 400 паркоместа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *