post

С традиционната церемония „Викане от билото на покрива” и водосвет на Знеполският епископ Йоан беше открита вече готовата треноровъчна зала към Многофункционална спортна зала в София. На церемонията „дарове” получиха премиерът на България Бойко Борисов, кметът на столицата Йорданка Фандъкова, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. Сред официалните лица бяха председател на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и министърът на отбраната Аню Ангелов.

„Дано нашите волейболисти играят на финала на Световната купа през 2012 година, който сигурно ще бъде в София“, пожела при откриването на залата премиерът Борисов.

Той заяви и ангажимент в следващите години и в други  градове на страната да започне изграждането на подобни съоръжения. По думите му малката тренировъчна зала излиза “под 4 млн. лева“, а възлагането й е било  “да му я подготвят като типов проект“.

Площта на новата зала е с 25% повече от тази на зала “Универсиада“, а финализирането й е изпреврило с девет месеца първоначалните планове. „Тази зала може да се ползва от всички. Тя е на общината и други общини също могат да тренират в нея”, заяви той.

Окончателно Спортната залата трябва да бъде готова през август 2011 г. Договорът за строителството й  “Главболгарстрой” беше за 130 млн. лева, но в последствие сумата бе намалена на 90 млн. лева.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *