post

Още в края на септември 2012 г, когато ще бъде пуснат вторият лъч на метрото, колите ще минават под Лъвов мост. Изграждането на кръстовището на две нива трябва да почне до месеци, като финансирането ще дойде с пари от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).

“Готови сме с идейния проект. Очакваме банката да одобри окончателно новите обекти до края на месеца. Ако отговорът е положителен, строителството може да започне до края на годината”, обясни зам.-кметът по транспорта Любомир Христов пред в. „24 часа“.

Според прогнозите транспортният възел, който ще отпуши кръстовището и ще свали движението на нивото на р. Владайска, ще струва 26 млн. лв.

През тази година трябва да бъде построено и продължението на бул. “Андрей Сахаров” в Младост, което също ще се финансира със заема. В списъка на обектите за строителство са изграждането на бул. “Тодор Каблешков” от бул. “България” до ул. “Луи Айер” и нов надлез по ул. “Адам Мицкевич”.

За свързването на новата спортна зала с бул. “Цариградско шосе” в района на 4-и километър са заложени 1,2 млн. лв. През тази година ще бъдат пуснати и чисто новите булеварди “Ломско шосе” и “Черни връх”, които се ремонтират заради метрото.

Още 4,5 млн. лв. пък са предвидени за разширяване на кръстовища и малки транспортни решения за облекчаване на трафика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *