post

Към днешна дата са договорени над 66 % от средствата по ОП “Транспорт”, а над 16 % са разплатени на бенефициентите. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски при откриването на обучителен семинар за журналисти по оперативната програма.

Най-вероятно някои от най-големите ж.п. гари в страната ще бъдат ремонтирани със средства от ОП “Транспорт”, обясни той. В момента се подготвя проект с индикативен бюджет от около 50 млн. евро, които ще отидат за реновирането на някои от по-големите ж.п. гари по направлението София-Бургас.

Все още е рано да се споменават точни цифри, но най-вероятно около 30 млн. евро от тях ще бъдат за столичната централна ж.п. гара, каза още Московски. По думите му така, най-късно до 2015 г. този толкова дълго отлаган и наложителен основен ремонт, може да стане реалност.

Преди дни по време на форум за строителстото през 2012 г., стана ясно, че в изграждането на инфраструктура се очаква да бъдат вложени 2 – 2,5 млрд. лева от оперативната програма „Транспорт”, Кохезионния фонд и Европейския фонд за регионално развитие.

Тогава министър Московски посочи, че основна цел в бъдещата работа ще бъде “качеството на изпълнението на проектите, което ще се постигне чрез залагане на по-високи критерии за изпълнение в обществените поръчки”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *