post

19 недвижими имота – публична държавна собственост, бяха обявени за частна държавна собственост, съобщиха от пресцентъра на Кабинета. Имотите се намират в областите Благоевград, Велико Търново, Монтана, Плевен, Ямбол и София.

За Министерството на отбраната и Българската армия отпада необходимостта от ползването на имоти, които с оглед досегашното им предназначение – складове, полигони, незастроени терени и с друго предназначение, могат да се използват за стопански цели, се казва още в съобщението.

Голяма част от имотите се намират в област Монтана, като единият е в землището на с. Бокиловци, както и имот с площ над 14 хил. кв. м, застроен с 4 сгради и басейн.

Другите имоти са в землището на с. Вакарел, община Ихтиман с 11 сгради, в землището на град Петрич, застроен с две сгради, в Плевен – с площ от близо 37 хил. кв. м, застроен с 30 сгради, четири имота в Свищов, като единият е с площ 33 хил. кв. м, а другият – с площ от почти 97 хил. кв. м, застроен със 17 сгради. Има и имот в Ямбол, застроен с 13 сгради.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *