post

Международната верига за модни облекла H&M ще отвори втори магазин в България. Той ще бъде в Grand Mall във Варна, като ще бъде готов през пролетта, съобщи Colliers International, ексклузивен консултант по отдаването на търговските площи в проекта. Магазинът ще заема над 2 200 кв.м. в най-големия мол в морската столица и ще бъде разположен на два етажа.

„С новия магазин на H&M заетостта на Grand Mall ще достигне до 77%”, коментира Стивън Клийвър, управител на Grand Mall. „Вярвам, че дебюта на една от най-дългоочакваните марки в България ще допълни богатия продуктов микс в нашия търговски център”.

Както StroiMedia вече писа световната верига обяви в началото на септември за своите намерения да влезе и на българския пазар. Първият магазин ще отвори врати през месец март 2012 г и ще се намира в The Mall. Магазинът ще предлага всички видове стоки на компанията и ще бъде разположен върху близо 2200 кв. метра площ, събрана на два от етажите на сградата.

„Щастливи сме, че освен в столицата, успяхме да привлечем най-разпознаваемата верига за модни стоки в света и във Варна”, заяви Иглика Йорданова, мениджър „Търговски площи” в Colliers International. „Това е признак на доверие в нашия проект и българския пазар като цяло и доказателство, че международните брандове виждат добра перспектива за развитие в България”.

Шведският моден гигант, основан през 1947 г., ще предложи пълен асортимент от дамски, мъжки и детски колекции и аксесоари в Grand Mall. Миналата година H&M стъпи в Турция и Румъния, като до момента оперира на 41 пазара с над 2,200 магазина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *